2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Baloldali biznisz lehet a szennyvíziszap importja

Hír TV

2019. július 22., hétfő 17:14

Itthon a korábbi Wallis-vezér, Winkler Gyula járhatott jól azzal, hogy több tízezer tonnányi szennyvíziszapot importáltak magyar cégek Horvátországból - derítette ki az Origo. A Fidesz-KDNP most arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be ezt a fajta tevékenységet. Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője szerint azt is érdemes lehet behatóan kivizsgálni, hogy pontosan milyen baloldali üzletkörök érdekeltek ebben az üzletben.

Június végén kezdte foglalkoztatni a közvéleményt, hogy Székesfehérváron külföldről érkező szennyvíz-iszapot tárolnak. Akkor a városvezetés kijelentette, hogy nem támogatja ezt a tevékenységet.

A kormány szerint nem csak a városnak, de az országnak sem érdeke a szennyvíziszap importja. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kabinet egyértelművé teszi, hogy a magyar szennyvíziszap elengedő a magyar termőföldnek.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere megnyugtatónak nevezte a döntést.

A Fidesz-KDNP szerint be kell tiltani a külföldi szennyvíziszap behozatalát. A frakció éppen erre a lépésre kéri a kormányt. Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője hangsúlyozta: a tiltás mellett szerinte ki kell vizsgálni az ebben az üzletben érdekelt baloldali üzletkörök tevékenységét is.

A politikus szerint ez az ügylet jól jellemzi a baloldali üzleti érdekköröket. Mint fogalmazott: az ilyen üzletemberek akár a magyar emberek életminőségének árán is hajlandók kiárusítani az országot, és saját hasznukat építeni.

Hír TV