2022. 12. 06. Kedd Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Baloldali biznisz lehet a szennyvíziszap importja

Itthon a korábbi Wallis-vezér, Winkler Gyula járhatott jól azzal, hogy több tízezer tonnányi szennyvíziszapot importáltak magyar cégek Horvátországból - derítette ki az Origo. A Fidesz-KDNP most arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be ezt a fajta tevékenységet. Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője szerint azt is érdemes lehet behatóan kivizsgálni, hogy pontosan milyen baloldali üzletkörök érdekeltek ebben az üzletben.

  • Baloldali biznisz lehet a szennyvíziszap importja

Június végén kezdte foglalkoztatni a közvéleményt, hogy Székesfehérváron külföldről érkező szennyvíz-iszapot tárolnak. Akkor a városvezetés kijelentette, hogy nem támogatja ezt a tevékenységet.

A kormány szerint nem csak a városnak, de az országnak sem érdeke a szennyvíziszap importja. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kabinet egyértelművé teszi, hogy a magyar szennyvíziszap elengedő a magyar termőföldnek.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere megnyugtatónak nevezte a döntést.

A Fidesz-KDNP szerint be kell tiltani a külföldi szennyvíziszap behozatalát. A frakció éppen erre a lépésre kéri a kormányt. Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője hangsúlyozta: a tiltás mellett szerinte ki kell vizsgálni az ebben az üzletben érdekelt baloldali üzletkörök tevékenységét is.

A politikus szerint ez az ügylet jól jellemzi a baloldali üzleti érdekköröket. Mint fogalmazott: az ilyen üzletemberek akár a magyar emberek életminőségének árán is hajlandók kiárusítani az országot, és saját hasznukat építeni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Nagy László

Elhunyt Nagy László

Elhunyt Nagy László, aki a 2006-os rendőrterror idején elvesztette látását, miután egy gumilövedékkel kilőtték a szemét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!