2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Nacsa Lőrinc: A baloldal mindenre hajlandó a hatalomért

Hír TV

2019. július 22., hétfő 15:43

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő szerint a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre hajlandó.

A politikus a Fidesz-KDNP nevében tartott hétfőn sajtótájékoztatót, ahol kérdést kapott arról a hírről, amely szerint hangfelvételek bizonyítják, hogy Varju László (DK) pénzt ajánlott az újpesti korábbi szocialista Horváth Imrének a visszalépésért a tavalyi országgyűlési választáson.

A KDNP politikusa azt mondta: a baloldal a pénzért és a hatalomért mindenre hajlandó, "Gyurcsányék 2010 előtt és most is ezt csinálják, nem változott semmi".

Korábban a PestiSrácok egy hangfelvételre hivatkozva úgy fogalmazott, hogy tavaly a DK-sok "megpróbálták megvenni, és amikor ez nem ment, akkor megfenyegetni" a volt MSZP-s Horváth Imrét.

A Hír TV honlapján azt írták, hogy választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség annak a hangfelvételnek a tartalma alapján, amelyben költség- és kártérítést, illetve egyéb "okosságot" ajánlott fel Varju László Horváth Imrének. Horváth Imre "nem állt kötélnek", és biztosította Varju Lászlót, hogy egyéni baloldali jelöltként indul az országgyűlési választáson.

A PestiSrácok megjegyezte, hogy Horváth Imre végül nem jutott be az Országgyűlésbe, Varju László viszont igen.

Magyarország nem kér más szennyeséből

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát - közölte a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője, a Székesfehérvár környékén kirobbant szennyvíziszap-botrány kapcsán. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: azt is meg kell vizsgálni, hogy ebben az üzletben milyen baloldali üzletkörök érdekeltek.

MTI - Hír TV