2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Balliberális politikusok is kaphattak a Négy Tigris hasznából

Baloldali politikusok is kaptak a józsefvárosi piac hasznából – ezt állítja a kerület jelenlegi polgármestere. A fideszes Kocsis Máté szerint a képviselő-testület feltehetően ezért nem tett évekig semmit a terület felszámolásáért. A Célpont információi szerint a főváros legnagyobb kínai piaca az utóbbi néhány évben Portik Tamás irányítása alatt állt.

A VIII. kerületi önkormányzat úgy döntött, hogy bezárja a józsefvárosi piacot. A területen évente több ezer bűncselekmény történik, a kerület korábbi vezetése mégsem tett semmit ennek felszámolására, a képviselő-testület egyszer sem foglalkozott érdemben az üggyel.

– Régen itt a városházán is nyílt titok volt, hogy baloldali politikusok is részesülnek alkalmanként vagy állandó jelleggel – azt én nem tudom megmondani – , de részesültek a piac hasznából. Lehet, hogy erre is utalt Portik, amikor azt mondta Laborcnak, hogy ő rendszeresen vitt pénzt baloldali politikusoknak – mondta Kocsis Máté polgármester.


A Célpont információi szerint a főváros legnagyobb kínai piaca az utóbbi néhány évben Portik Tamás irányítása alatt állt. A Négy Tigris megalakulásától fogva egy dúsgazdag üzletemberé, Szetlik Ferencé volt. A férfi halála után özvegye, Pápa Marianne és gyermekei vitték tovább az üzletet. Az akkor még kiskorú gyermekek gyámja pedig a Portik Tamás köreibe tartozó ügyvéd Szabó László János lett. Pápa Marianne később szoros kapcsolatba került Portikkal, aki az elmúlt jó néhány évben a nő érdekeltségeibe tartozó vállalkozásokat is irányította, így például a piacot üzemeltető Komondor Kft.-t. De a cégnél dolgozott a korábbi jegyző, Xantus Judit fia is. A nő a Célpontnak elismerte, hogy fia ott dolgozott, pontosabban a Belvárosi Színháznál volt éjjeliőr, ami ugyanaz a cég, de Xantus állítása szerint abszolút semmi köze nem volt hozzá. A volt józsefvárosi jegyző szerint ez nem volt összeférhetetlen az ő munkájával.

Xantus jegyzősége alatt egyszer sem kezdeményezte a vásár bezárását, pedig jogköre lett volna rá. A rendőrség és a Vám- és Pénzügyőrség sem kérvényezte ezt. Az egykori jegyző a Célpontnak bevallotta, hogy ismerte a piac tulajdonosát, de az is kiderült, hogy a kerület adóosztályának volt vezetője barátnője volt Pápa Marianne-nak. Többször nyaraltak együtt a nő monacói villájában. Ivanyik Andrea most Etyeken jegyző. Ezen a héten nem kívánt nyilatkozni, és Pápa Marianne-t sem találta meg a Célpont a budai villájában. Egész héten külföldön volt.

Tekintse meg a teljes Célpontot!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!