2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Bajnai szerint a Fidesz a radikális jobboldalt képviseli

Bajnai Gordon szerint az április választás tétje nem az, hogy a bal- vagy a jobboldal győz-e, hanem az, hogy sikerrel jár-e a kormánykoalíciónak a posztszovjet tagállamokra jellemző államirányítási modellje, amely veszélyes mintaként szolgálhat más közép- és kelet-európai politikai erők számára is. Az Együtt–PM Szövetség vezetője ezt a New York-i Columbia Egyetemen mondta.

Bajnai Gordon előadásában az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját populistának nevezte, és azt is mondta, hogy a Fidesz a radikális jobboldalt képviseli. „Neoliberalizmus terminológiája alapján a jelenlegi kormánynak nyilvánvalóan nincs erős ideológiája. Az Európai Néppárt tagja, a konzervatív páneurópai párté. Politikája valójában azonban sokszor a populista jobboldalt, néha pedig a populista baloldalt idézi: államosítás, a magántulajodon megsértése, korlátozott alkotmányosság, vagy szigorú árkontroll a különböző szektorokban. Ezek nem tekinthetők konzervatív, liberális gazdaságpolitikának. A nacionalizmus és identitáspolitika értelmében nagyon erősen a populista vagy a radikális jobboldalt képviselik. Ez egy keverék, de semmiképpen sem a centrum” fogalmazott Bajnai Gordon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!