2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Bajnai nem aggódik a ciprusi válság miatt

Eddig nem kapott belföldről és külföldről sem anyagi támogatást az Együtt 2014 – állítja Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök magánvagyonából 4 millió forintot adott viszont a Haza és Haladás Alapítványnak. Bajnai elmondta azt is, hogy Cipruson már nincs semmilyen érdekeltsége, így nem érinti az ottani bankbetétek megadóztatása.

Március 8-án jelentette be Bajnai Gordon, hogy párttá alakul a választói mozgalomként létrejött Együtt 2014. Az ellenzéki összefogást vezető volt miniszterelnök csütörtökön egy miskolci lakossági fórumra készülődve azt mondta: még várják a bíróság végzését a bejegyzésről.

Bajnai legálisan szerzett kampánypénzeket ígér. Igaz, a politikába való visszatérését biztosító Haza és Haladás Alapítvány elnökeként csak a sajtó nyomására ismerte be, hogy a Hillary Clinton háttéragytrösztjének mondott Center for American Progress szponzorálja őket. Bajnai most azt állítja: ő maga 4 millió forinttal segítette a szervezet létrehozását a magánvagyonából, és ha bejegyzik az Együtt 2014-et, elkezdik támogatók toborzását a párt kampányához is.

„Éppen annak a világnak akarunk véget vetni, amely most uralkodik Magyarországon, amikor a közpénzből elorzott magánpénzekkel csinálnak lejárató kampányokat és finanszíroznak pártkampányokat álcivilek” – fogalmazott Bajnai Gordon.

A választói szövetség másik elnökségi tagja, Juhász Péter azt mondta, a Milla és az Együtt 2014 nevében sem járt az Egyesült Államokban kampánypénzekért kalapozni. Szerinte csak a sajtó találta ki, hogy a korábban az LMP-t támogató Richard Field, Magyarországon élő amerikai vállalkozó meghívta egy egyhetes körútra. „Én utoljára akkor voltam vele kapcsolatban, amikor Ózdon meghalt egy roma ember, és a család nem tudta a temetését kifizetni. Fölhívtam, hogy tudna-e nekik adni 50 ezer forintot a temetésre” – jelentette ki Juhász.

Bajnai: Nincs érdekeltségem Cipruson

A volt kormányfő a Hír TV-nek egyébként elmondta azt is, hogy nem aggódik a ciprusi válság miatt, az adóparadicsomban rejtegetett bankbetétek befagyasztása őt nem érinti. „Nincsen semmilyen érdekeltségem Cipruson, magánérdekeltségem soha nem is volt” – fogalmazott.

Bajnai Gordon állítása azért érdekes, mert éppen ő volt a Wallis Rt. vezérigazgatója, amikor a cég egyik leányvállalata megvásárolta a szerverhotelt működtető Dataplex Kft.-t 2005-ben, majd továbbadta három ciprusi offshore cégnek. E ciprusi cégek egyikének, a Dataplex 49 százalékát birtokló Fleminghouse Investments Ltd.-nek az igazgatója is Bajnai volt ekkor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!