2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Babiš: Csak Orbán Viktor védte meg a schengeni határokat

Románia, Bulgária, Horvátország, de az Európai Unión kívüli Szerbia schengeni csatlakozását is sürgette egy lapinterjúban a cseh miniszterelnök. Andrej Babiš abszurdnak nevezte, hogy miközben a migránsok többsége tengeren érkezik, olyan országok, amelyek a Fekete-, illetve az Adriai-tenger európai partszakaszait ellenőrzik, nem részei Schengennek.

  • Babiš: Csak Orbán Viktor védte meg a schengeni határokat

A Pravo című cseh napilapnak nyilatkozva a kormányfő működésképtelennek nevezte a schengeni rendszert, mivel az 1985-ben létrehozott övezet jelenlegi tagjaival képtelen ellátni feladatát, „a külső határok és a szabad belső közlekedés koherens biztosítását”. Babiš kijelentette: nem volt másként 2015-ös migránshullám idején sem. 

Orbán Viktor volt az egyetlen, aki megvédte a schengeni határokat a migránsok ellen épített kerítés megépítésével 

- fogalmazott a cseh miniszterelnök. A politikus világos stratégiát szorgalmazott a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban. - Külső határainál védjük meg Európát az illegális migránsokkal szemben – üzente európai partnereinek Andrej Babiš. Arra is emlékeztetett, hogy Dánia, Svédország és Ausztria 2015-ben befogadták a migránsokat, most azonban elutasítják őket.

Az Európai Bizottság egyébként a tervek szerint az idén igyekszik korszerűsíteni a huszonhat országot és 420 millió embert összefogó schengeni övezet működését, párbeszédet indított a kérdésről a tagállamokkal. Az uniós szervezet hivatalosan „kiáll a schengeni övezet bővítése mellett”, azaz támogatja Románia, Bulgária és Horvátország csatlakozását. Miután azonban a EU-tagállamok parlamentjeinek is ratifikálniuk kell egy ilyen lépést, azt várhatóan több ország – belpolitikai játszmák miatt – elutasítja. Franciaország és Hollandia például évek óta ellenzi a schengeni bővítést.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szuverenitásvédelmi kockázatoktól hemzseg a hazai baloldal

Szuverenitásvédelmi kockázatoktól hemzseg a hazai baloldal

A 2022. évi országgyűlési választásokat követően kiderült, hogy a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd alkotta választási szövetség több mint 4 milliárd forint összegű tiltott külföldi kampánytámogatásban részesült.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!