2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Az utca helyett a fórumokon kell megvitatni a követeléseket

Hír TV

2019. január 14., hétfő 14:03, frissítve: hétfő 15:53

A pénzügyminiszter szerint a munkaadóknak és a szakszervezeteknek kell megegyezniük a szakszervezetek követeléseiről, amiket az utca helyett az érdekérvényesítő fórumokon kell megvitatni – írja a Magyar Idők, egy kormányzati válaszlevélre hivatkozva.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a múlt héten négy pontban foglalta össze Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett követeléseiket, a többi közt a munka törvénykönyvének túlórára vonatkozó új szabályainak visszavonását követelik, ellenkező esetben országos sztrájkot szerveznek.

Kettős csapdában vergődnek a szakszervezetek, hisz a politika túszejtései kísérletei és a valós érdekvédelem között őrlődnek. A politikai pártok nem a szakszervezetek érdekeit viszik át politikájukba, hanem saját politikájukat akarják ráerőltetni a szakszervezetekre. Mészáros Melinda és Palkovics Imre szerint azonban nem kormányt kell buktatni, hanem a tárgyalásokat kell folytatni a munka törvénykönyv kapcsán és ellent kell állni a politika túszejtési kísérleteinek. Bővebben>>>