2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Az uniós tagság nem ellentétes a nemzeti érdekkel

A magyar uniós tagság a nemzeti érdekek érvényesítésére való ráébredés – mondta Navracsics Tibor a tízéves EU-tagság alkalmából megrendezett nemzetközi konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

A miniszterelnök-helyettes szerint nem ellentétes a nemzeti érdekkel Magyarország tagsága, ezt csak a Jobbik és a baloldal gondolja így, amikor előbbi kilépne az unióból, utóbbi pedig Európai Egyesült Államokról gondolkodik.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: mára Magyarország hasznos szerepet tölt be az unió jövőjéről szóló vitákban is. „Konfliktusról konfliktusra, értelmezésről félreértelmezésre haladó hosszú és kínkeserves folyamat eredményeként Magyarország az unióban ma afelé halad, hogy egyrészt a saját helyét pontosan meg tudja határozni az unión belül, ebbe beleértve a magyar nemzeti érdeket is, amely képviseletre érdemes az unión belül, másrészt pedig ebből a pozíciómeghatározásból fakadóan a jövőben hasznos, a szó politikai értelmében vett hasznos elemekkel tud hozzájárulni az unió jövőjéről szóló vitákhoz” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!