2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az SZFE vezetősége elment a Vidnyánszky Attila által kezdeményezett találkozóra

Rész vett a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége a Vidnyánszky Attila által kezdeményezett találkozón. A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva kérte az egyeztetést. Vidnyánszky Attila Híradónknak elmondta: nagy dolog, hogy ez a találkozó megvalósulhatott. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy közös érdekük az oktatás elindítása és a tanórák megtartása a jelenleg fennálló helyzettől függetlenül.

  • Az SZFE vezetősége elment a Vidnyánszky Attila által kezdeményezett találkozóra

Hétfőn este foglalták el a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai az intézmény épületét. A hallgatók elbarikádozták magukat, szalagokat húztak ki a bejáratra, az aulában pedig sátortábort alakítottak ki. A fiatalok a jelenlegi kuratórium távozását követelték.

Tiltakozásukat szerdán is folytatták. Délután hivatalos tájékoztatást adtak az egyetem épülete előtt.

A hallgatók közölték, hogy a blokádot felváltva, napi őrségváltással tartják fenn. Az új vezetőkkel azonban nem hajlandóak tárgyalni.

Közben az egyetem vezetősége Vidnyánszky Attilával egyeztetett a Nemzeti Színházban. A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az egyetemen kialakult helyzetre, a vírusveszélyre és a tanévkezdésre hivatkozva kérte az egyeztetést. A megbeszélés után a lemondott vezetők sajtótájékoztatót tartottak az épület előtt, ahol arról beszéltek, hogy a két oldal nem jutott egyezségre.

Vidnyánszky Attila Híradónknak úgy nyilatkozott: nagy dolog, hogy ez a találkozó megvalósulhatott. Hozzátette: sikerült megállapodni abban, hogy közös érdek az oktatás elindítása és a tanórák megtartása a jelenleg fennálló helyzettől függetlenül.

Közben a Színház és Filmművészeti Egyetem petíciójához csatlakozott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata is. Az iskola hallgatói szalagokkal kerítették el az intézmény bejáratát, közleményükben pedig azt írták, hogy szolidaritásunkat fejezik ki Színművészeti hallgatóival és tanáraival.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!