2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Operatív Törzs: Bizakodásra ad némileg okot, hogy csökken az elhunytak száma

Az Operatív Törzs megtartotta sajtótájékoztatóját.

  • Operatív Törzs: Bizakodásra ad némileg okot, hogy csökken az elhunytak száma

Az Operatív Törzs ülése után Müller Cecília országos tisztifőorvos adott tájékoztatást.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy napok óta stagnál a fertőzöttek száma, enyhén csökkenő tendencia tapasztalható. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy bizakodásra ad okot az is, hogy csökken az elhunytak száma, hétezer alá csökkent a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma és már kevesebb, mint ötszázan szorulnak gépi lélegeztetésre. Szólt arról is, hogy az elmúlt 24 óra során a járvány legidősebb áldozata száz, a legfiatalabb pedig mindössze huszonkilenc éves volt. Azt is elmondta, hogy az ünnepek alatt is készülnek a vakcinák fogadására és azt is, hogy huszonöt fogadópontot alakítanak ki erre a célra. Szólt arról is, hogy Magyarországra december 26-án érkezik az első adag Pfizer-vakcina. Tízezer ezer oltóanyagot kap az ország, hasonlóan a többi uniós tagállamhoz, első körben az egészségügyi dolgozók oltására kerülhet sor.

Megérkezett a vakcina leirata is. Az oltóhelyeken teljes körű felvilágosítás lesz

—mondta Müller Cecília.

Az oltási folyamatról elmondta, hogy az oltást igénylőknek ki kell majd tölteniük egy kérdőívet és beleegyező nyilatkozatot is kell majd tenniük, az oltás után pedig megfigyelés alá veszik a pácienst.

A beadás helyén duzzanat, bőrpír keletkezhet. Nagyon ritkán lehet nyirokcsomó duzzanat, vagy esetleg hőemelkedés

— mondta Müller Cecília az oltás kapcsán. Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon nagyfokú bizalom van a védőoltásokkal kapcsolatban, Müller Cecília azt javasolta éljünk az oltás lehetőségével. Azt is elmondta, hogy a köznevelési dolgozók számára indult egy online jelentkezési forma a tesztelésre, az érintetettek január 2-3-án élhetnek ezzel a lehetőséggel.

 

PestiSrácok, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!