2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Operatív Törzs: A vírusvariánsok miatt egy súlyosabb fertőzéssel nézünk szembe

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt.

  • Operatív Törzs: A vírusvariánsok miatt egy súlyosabb fertőzéssel nézünk szembe

Sok mindent még mindig nem tudnak a betegségről

Kórházba érkezést követően is nagyon gyorsan romolhat a betegek állapota - mondta Müller Cecília. Azt is tudjuk, hogy egy rendszer betegségről beszélhetünk. Mindez azt jelenti, hogy az egész szervezetet megbetegítheti ez a vírus, elsősorban az erek belső falának a gyulladásával járhat. Sok mindent még mindig nem tudnak a betegségről. 

Minden szabályt be kell tartani

Továbbra is nagyon fontos a szabályok betartása, mert csak így lehet védekezni. Ezek a jelenlegi helyzetben minimumkövetelmények - mondta Müller Cecília. Nagyon fontos a szabályok betartása, hogy a közösség érdekét is védjük. 

Nem volt alapbetegsége a 30-as éveikben meghalt áldozatoknak

A vírusvariánsok miatt egy súlyosabb fertőzéssel nézünk szembe - mondta Müller Cecília. Sajnos 179-en meghaltak kedden, és köztük két 30-as éveiben járó fiatal is volt. Róluk nem áll rendelkezésre teljes adat, de jelen tudás alapján nem volt alapbetegségük. Ez egy nagyon figyelmeztető jel. 

Egyre súlyosabb esetekkel találkoznak az orvosok

Müller Cecília elmondta, hogy a harmadik hullám meredeken emelkedő szakaszában vagyunk. A kórházban kezeltek száma is napról napra növekszik - tette hozzá. Már több mint 120 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon. Kórházban több mint 8300-an vannak. Müller közölte, hogy egyre súlyosabb esetekkel találkoznak az orvosok. 

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!