2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Az offshore-cégét letagadó politikust küldi a DK a parlamentbe

Még egy négyfős frakciót sem tud összetartani Ráczné Földi Judit, a DK legújabb országgyűlési képviselője - ezt a politikus maga vallotta be. A Gyurcsány-párt korábbi előválasztási jelöltje akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy offshore érdekeltségekkel rendelkezik. Ráczné, Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt kerülhet a Parlamentbe, ahol ma délután tesz esküt.

  • Az offshore-cégét letagadó politikust küldi a DK a parlamentbe

Egy évig voltam frakcióvezető, és egészen őszintén elfáradtam. Szóval azért nem egyszerű feladat összetartani még egy négyfős frakciót sem, három erős karakterű fiúval - 2021 májusában, egy nyilvános fórumon beszélt frakciója összetartásának nehézségeiről Ráczné Földi Judit. Akkoriban Székesfehérvár DK-s önkormányzati képviselőjeként a település ellenzéki frakcióját vezette, azonban belső konfliktusokra hivatkozva lemondott.

Nem sokkal később azonban már Dobrev Klára oldalán mutatkozott be - az általa is bírált - ellenzéki előválasztási kampányban. A Gyurcsány-párt jelöltjeként a Jobbik és a Liberálisok támogatásával indult.

A figyelem középpontjába azonban akkor került, amikor kiderült: a politikus offshore érdekeltségekkel rendelkezik. Pedig előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatában még azt állította, hogy nincs ilyen vállalkozása.

Azonban a Válasz online a képviselő-jelölt aláírását tartalmazó céges iratokkal bizonyította, hogy ez nem igaz. Kiderült, hogy a politikus egy amerikai offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás tulajdonosa.

Judit becsületes ember, hibázott, figyelmetlen volt, de a DK vállalja érte a felelősséget - írta róla közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök védelmébe vette pártja új képviselőjét, egyúttal üzent az ellenzék többi pártjának, akik kritizálták a képviselő parlamentbe kerülését: a DK-t nem lehet zsarolni, meghátrálásra kényszeríteni.

KAPCSOLÓDÓ: 

Nekiesett a Momentum a DK-nak

Az offshore-cégét letagadó politikust küldi a DK a Parlamentbe

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!