2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 17:55

Belföld

Az MFB támogatásával vásárol új rohamkocsit a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

A speciális mentő az intenzív osztályokéval megegyező felszereltséget és feltételeket biztosít a beteg gyermekeknek. A Fejlesztési Bank támogatásával az alapítvány laikusoknak, így a családoknak, pedagógusoknak szóló képzéseket indít, míg a most elkészült, mindenki számára hozzáférhető oktató kisfilmek és egy gyermek elsősegélynyújtás kézikönyv közérthető formában adnak praktikus információkat.

  • Az MFB támogatásával vásárol új rohamkocsit a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Kép: Sipos-Tompa Levente az MFB elnök-vezérigazgatója, Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója

A Magyar Fejlesztés Bank (MFB) Zrt. támogatásával jut új mentőautóhoz a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. A speciális gyermekrohamkocsi mintegy 55 millió forintba kerül, amelyhez az MFB 20 millió forinttal járul hozzá. A közhasznú alapítvány Budapesten és vidéken (Debrecen, Miskolc) 2-2 mentőautót üzemeltet, valamint a nyári, kiemelt időszakban további egy gyermekrohamkocsit a Balaton északi partján (Balatonfüred). Az intenzív osztályokéval megegyező felszereltségű és feltételeket biztosító speciális mentőautók külön-külön is 6-8 esetet látnak el naponta. A nagyfokú igénybevétel miatt a járműveket rendszeresen cserélni kell. Az új rohamkocsi az egyik, immár 6 éve futó budapesti mentőt váltja.

Kép: Sipos-Tompa Levente az MFB elnök-vezérigazgatója, Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója

 

Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat azért jött létre 1999-ben, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermekmentőorvosi-kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az alapítvány az elmúlt két évtizedben mintegy 55 ezer bajba jutott kisgyermeken segített, az új gyermekrohamkocsinak köszönhetően pedig továbbra is a legnagyobb biztonságban lehet ellátni, szállítani a súlyos állapotú kicsiket. Az alapítvány a gyermekmentőautók működtetése mellett oktatással és felvilágosító munkával is foglalkozik, illetve képzést nyújt laikusok (így szülők, nagyszülők, óvodai és bölcsődei gondozók) és továbbképzést szakemberek (mentősök, házi orvosok, ápolók) számára. Az MFB részvételével a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat most több, laikusoknak szánt oktatóvideót is összeállított. Az interneten, videómegosztó és közösségi oldalakon is elérhető kisfilmekből az érdeklődők az otthonok gyerekbiztossá tételével, a csecsemők újraélesztésével, légúti idegentest eltávolításával, valamint égés, forrázás esetén szükséges teendőkkel kapcsolatban kapnak praktikus információkat könnyen érthető és követhető formában. 

Az MFB anyagi hozzájárulásával a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat összeállít és megjelentet egy kézikönyvet a gyermek elsősegélynyújtás témájában. A laikusoknak szánt, Amíg a mentő megérkezik című könyv felölel minden olyan témát, mely az újszülöttek, csecsemők és gyermekek otthoni sürgősségi ellátását segíti amíg a szaksegítség megérkezik. „Az MFB tevékenysége elsősorban a piaci hiányosságok kezelésére, a magyar vállalkozások fejlesztésére irányul, ugyanakkor elkötelezett híve a társadalom számára kiemelt értéket képviselő kezdeményezések támogatásának.A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat elkötelezett partereként olyan ügy támogatása mellett döntött, melynek révén a legtöbbet adhatja a teljes közösség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ismét utcára vonulnak a melegek. Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást, emiatt a közlekedés sok helyen leáll vagy lelassul. A Híradóban a helyszínről kapcsoltuk tudósítónkat Futó Boglárkát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!