2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Az év legizgalmasabb kalandja várja az iskolásokat

Negyedjére is elstartol a VándorViadal, a Leiner Laura Iskolák Országos Versenye trilógia inspirálta kalandverseny.

  • Az év legizgalmasabb kalandja várja az iskolásokat

Idén még több iskolásnak nyílik lehetősége megtapasztalni azt a nagyszerű közösségi élményt, amit a VándorViadal nyújt. Ebben az évben ugyanis már nem csak a 6., 7. és 8. osztályos diákok vehetnek részt az ökoturisztikai vetélkedőn, de a 9., 10. és 11. évfolyamosok is.

Azok a diákok, akik részt vettek az eddigi VándorViadalokon, életük legjobb hetének tekintik a kalandversenyt, ahol nem csak az ügyesség és a logika, de a természettudományi ismeretek is kulcsfontosságúak. A vetélkedő 2021 óta töretlen népszerűségnek örvend, ám érdemes időben jelentkezni az iskoláknak a vandorviadal.hu oldalon, hisz csak 300 csapat nevezhet.

„Március 4-étől lehet nevezni az iskoláknak, idén pedig újdonság, hogy a középiskolai osztályokat is várjuk a versenyre. A selejtezők április 10 és május 15 között zajlanak, a döntőkre pedig a felsősök számára június 24 és 29 között, míg a középiskolásoknak augusztus 26 és szeptember 1 között kerül sor” – tájékoztatott Telek Hanna, a VándorViadal projektvezetője.

A VándorViadalt a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezi az Aktív Magyarország támogatásával. A kalandos kihívás főszervezője, Telek Hanna azt is elárulta, milyen feladatokra készülhetnek a csapatok, hogy a legjobb eséllyel induljanak a győzelemért.

„Az aktív ökoturizmus szellemében szervezzük meg a versenyt, minden feladat szorosan vagy lazábban ehhez a témakörhöz kapcsolódik és a 90-es években nagy népszerűségnek örvendő Játék Határok Nélkül hangulatát idézi. Érdemes úgy összeállítani a csapatokat, hogy legyen benne, aki az ügyességi és erőfeladatokban jeleskedik, de olyan diák is, akinek fejlett a logikai érzéke, jó földrajzból, matematikából vagy épp történelemből” – árulta el a szervező.

Izgalmas feladatok titkos helyszínen

A tábor helyszíne és a konkrét feladatok az előző évekhez hasonlóan idén is titkosak még, az azonban biztos, hogy mind a helyszín, mind pedig a kihívások rengeteg érdekességet tartogatnak a diákoknak, akik közül a legjobbakat izgalmas nyeremények is várják.

„Az eddigi versenyek alapján nem túlzás azt mondani – és ezt hangoztatják az előző években a viadalon részt vevő gyerekek is -, hogy ez lesz életük legjobb hete. A kalandversenyre, amit az egyik legnépszerűbb magyar ifjúsági regényíró, Leiner Laura Iskolák Országos Versenye trilógia inspirált, nem lehet előre felkészülni, hisz a gyerekek valósághoz és az élethez való hozzáállása, megtapasztalása mérettetik meg. A feladatok arról szólnak, hogy hogyan látják meg a világ működését, hogyan értik meg a folyamatokat és ebben hogyan navigálják el magukat” – tette hozzá Telek Hanna.

A szervező arról is beszámolt, hogy a gyerekek mely feladatokat élvezték a leginkább a tavalyi évben, ami egy kis támpontot nyújthat az idei nevezőknek is a feladványokkal kapcsolatban.

„Az egyik tavalyi versenyszámot egy látássérültekkel foglalkozó egyesület szervezte, ahol a gyerekek átélhették, milyen az, amikor az egyik legfontosabb érzékszervüket kell kizárniuk, amire támaszkodnak. Volt fehér bottal való tájékozódási verseny, braille-írás megfejtése és csörgőlabda bajnokság is. Szintén nagyon népszerű volt a diákok körében a SUP-ozás, a történelmi várjáték, de az elsősegély-verseny is, amikor élethűen sérültnek sminkelt imitátorokat kellett megfelelően ellátni” – sorolta a tavalyi év legnépszerűbb programjait a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!