2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Az alaphoz fordulhatnak az árvízkárosultak

A kárenyhítési alaphoz fordulhatnak segítségért azok a gazdák, akiknek az árvíz tönkreteszi a frissen kikelt vetését – közölte a vidékfejlesztési miniszter Körmenden, amikor személyesen tájékozódott a Rábán levonuló árvízről.

A vasárnap indult árhullám eddig körülbelül száz hektár mezőgazdasági területet öntött el a folyó völgyében, ezenkívül több száz hektáron belvíz veszélyezteti a vetést. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint lakóházak eddig nem kerültek veszélybe, de az esőzés miatt újabb árhullámokra lehet számítani.

– Ilyen esetben a károsult gazdák a kárenyhítési törvény alapján tudnak segítséghez jutni. Itt fontos az, hogy a megyei kormányhivatal mezőgazdasági szakigazgatási szervéhez jelentsék be a káreseményt, ezt követően majd felmérés történik, és amikor a természeti csapáson túl vagyunk, utána lehet megállapítani a tényleges kárt. És a kárenyhítési alapból, amelyben 8,3 milliárd forint van jelenleg, onnan van lehetőség arra, hogy segítséget nyújtsunk – mondta Fazekas Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!