2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Árokba csúszott egy román busz

Oldalára borult és árokba csúszott egy román busz, az M430-as autóúton Szeged és Makó között, az autópálya földeáki lehajtója közelében. Információink szerint a balesetben 18-an sérültek meg.

A féknyomokat próbálták rögzíteni a szakadó esőben a rendőrök a helyszínen. A makói elkerülő úton haladt a busz, amikor a körforgalomból kisodródva átszakította a szalagkorlátot és a tíz méter magas töltésről lecsúszva az árokban állt meg.

– A helyszínen összesen 18 sérültet láttunk el, két súlyos és tizenegy könnyű sérültet az ellátást követően a környező kórházi intézményekbe szállítottuk – közölte Zentay Attila, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet igazgatója.

A busz Rómából tartott Romániába, a sofőr nem sérült meg. A helyszínre kilenc mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket a Szegedi Traumatológiára szállították. „A súlyos sérültek között van medencesérült, mellkassérült, bordatörött, felkarsérült és nagyon sok zúzódásos-karcolásos könnyebb sérülés” – tette hozzá a mentőszervezet vezetője.

A katasztrófavédelem munkatársai csak úgy tudták kimenteni a sérülteket, hogy lyukakat vágtak a busz ablakain. „A makói tűzoltók három autóval érkeztek a helyszínre. Elsőként stabilizálták a buszt, amely a baleset során veszélyesen megdőlt, majd több lukat vágtak, hogy az ablakokon keresztül menekítsék ki a makói tűzoltók a sérülteket” – számolt be Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A baleset körülményeit még vizsgálják. „Azokat, akiket a mentőszolgálat a helyszínről nem vitt el és nem sérültek, őket a makói rendőrkapitányságra viszik egy külön busszal, ahol természetesen egyrészt kapnak ellátást, kapnak enni, illetve inni, illetve ki fogjuk őket hallgatni. A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben” – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset az első hírek szerint valószínűleg az okozta, hogy a buszsofőr a zuhogó esőben későn észlelte, hogy véget ért az autópálya, és késve fékezett a körforgalomban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!