2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Belföld

Anyagilag és erkölcsileg is elismerést szeretnének

A kiemelt ápolási díj felemeléséért tüntettek civilek a Kossuth téren. A fogyatékkal élő gyermekek szülei azt szeretnék elérni, hogy a kormány anyagilag és erkölcsileg is elismerje mindennapi erőfeszítéseiket.

Vér László és felesége kisgyermekként fogadták örökbe Jánost. A kisfiú születésekor kapott agyvérzést. Megsérült a központi idegrendszere, ezért nem tudja mozgatni a végtagjait. A most nyolcéves gyermeket minden nap Monorról hozzák Budapestre, egy speciális, mozgásjavító általános iskolába. A család azt szeretné elérni, hogy az összes tömegközlekedési eszközön ingyenesen utazhassanak vele. „Amikor behoztam, akkor 90 százalékos jeggyel utaztam, amikor hazamentem, akkor természetesen teljes árú jegyet kellett vennem, délután visszajöttem érte az iskolába, megint teljes árú jeggyel és utána a gyereket hazavittem 90 százalékos jeggyel. S mindezt nem szórakozásból csináltam. Azért, hogy naponta általános iskolába tudjon járni” – mondta Vér László.


A fogyatékkal élő gyermekeket nevelő szülők érdekvédelmi szervezete békés demonstrációt szervezett a Kossuth térre. Azt kérik a kormánytól, hogy a kiemelt ápolási díj összegét emeljék fel a minimálbér összegére. Decemberben már küldtek petíciót az illetékes tárcához, választ azonban nem kaptak. „Szeretnénk elérni, hogy akik 24 órában ápolják a gyermeküket, azoknak a munkáját munkaviszonyként ismerjék el. És azok a szülők, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy dolgozhatnak, megkapják a nagycsaládos adókedvezményeket” – nyilatkozta Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnöke.

A színes lufik, amelyeket a magasba engedtek, azt a 17 ezer családot szimbolizálták, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek. A kormány idén január elsejével ötezer forinttal megemelte az ápolási díjat és bevezette a kiemelt ápolási díjat, aminek az összege bruttó 53 100 forint, ezt a járási hivataloknál kell kérvényezni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!