2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Amikor a hihetetlen ostobaság párosul a hihetetlen szerencsével

Múlt szombat este az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra. A koccanás után utóbbi teljesen szabályosan lehúzódott a leállósávra. Viszont a személyautó ott maradt a belső sávban, annak ellenére, hogy teljesen működőképes maradt a jármű. Sőt, az autó utasai (3) lazán dohányoztak, beszélgettek, a pár még vígan csókolózott is, nézegették a sérült járművet és mászkáltak a belső sávban. Tették ezt annak ellenére, hogy az M1-es az egyik legforgalmasabb autópálya, ahol még éjszaka is jelentős a – főleg - tranzitforgalom. Csodával határos módon nem történt baleset, pedig nem volt rajtuk láthatósági mellény és nem a szalagkorláton túl várakoztak, csupán az elakadásjelző háromszöget tették ki. Tettük azért is elképesztő, mert miután a belső sávban leparkoltak, mellettük centikkel haladt el több jármű.

  • Amikor a hihetetlen ostobaság párosul a hihetetlen szerencsével

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Instagram oldalára feltöltött videón az is látszik, mi lett volna, ha pont akkor álldogálnak a jármű mellett, amikor egy autós éppen, hogy csak ki tudta kerülni az autójukat: https://www.instagram.com/p/CR A6nQvBihk/?utm_medium=copy_link 

 

A felvételek önmagukért beszélnek, arra kérjük az autósokat, hogy ha hasonló szituációba kerülnének, saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében igyekezzenek minél hamarabb a leállósávra húzódni, főleg, ha az autójuk mozgásképes marad. A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt és a szalagkorláton túl várakozzanak. Ha pedig segítségre van szükségük, hívják a 112-es számot.

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. / HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!