2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Belföld

Alternatív megoldást keresnek a fűtőelemek szállítására

Vizsgálja a paksi atomerőmű, hogy Ukrajna megkerülésével tud-e hajóval vagy repülővel fűtőanyagot szállítani Oroszországból. Engedély egyelőre egyik alternatív megoldásra sincs. A 2003-as üzemzavar során megsérült üzemanyag-kazettákat még vasúton szállították el az orosz feldolgozóba.

A jelenleg használt fűtőelemek még vasúton érkeztek Paksra. A tartalékok két évre elegendők, de az atomerőmű vizsgálja, hogy az orosz–ukrán válság miatt át tud-e térni vízi vagy légi szállításra.

„Van több szárazföldi lehetőség is, van több vízi úton történő szállítási lehetőség is, és van légi úton történő szállítási lehetőség is. Mindegyikre van példa a világban, gyakorlat is sok helyen. Mi dolgozunk mindhármon (…), de jelen pillanatban még engedélyünk a jelenleginél eltérő szállítási megoldásra nincs” – fejtette ki Hamvas István vezérigazgató.

Az erőműben a 2003-as üzemzavar idején több fűtőelem-kazetta megsérült. A károk végleges felszámolásához 11 évre volt szükség.


„Legfontosabb, talán a mai naphoz illeszkedő bejelentésünk a következő: az elmúlt hetekben a kettes blokkon tárolt tokozott üzemanyag szállítása megtörtént. A különleges szállítójármű terv szerint megérkezett Oroszországba, a feldolgozó üzembe” – mondta el Baji Csaba, az igazgatóság elnöke.

A kárelhárítás költségeiről az erőmű vezetése nem nyilatkozott, annyit elmondtak, hogy a számlát a hibát elkövető német–francia cég és a biztosító állták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!