2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Állóháború az ellenzéki politikában

A kormányzó pártok töretlen népszerűsége mellett, küszködnek az ellenzéki pártok és egymástól igyekeznek választókat szerezni, mondja a Politikai elemző, aki szerint ez az ellenzéki állóháború visszatetszést kelt az elkötelezett szavazókban is. Így néhány hónappal az önkormányzati választások előtt már 300 ezerre nőtt a pártot választani nem tudók száma. Közben az előválasztáson győztes Karácsony Gergely továbbra sem tud kilábalni a zuglói parkolási botrányból.

  • Állóháború az ellenzéki politikában

A Závecz Research felmérése szerint a Fidesz őrzi kiemelkedő támogatottságát, az ellenzék viszont veszített a táborából. A pártot választani nem tudók csoportja 300 ezerrel nőtt. A kutatás rámutat arra is, hogy az ellenzéki pártok egymás szavazóit próbálják elcsábítani. A politikai elemző szerint így az ellenzéki oldalon összefogás helyett inkább összeomlás várható.

Amikor a politikai szereplők a saját politikai ambícióikról, a különböző szövetségekről és a különböző politikai feladatok, illetve pozíciók szétosztásáról beszélgetnek, az a választókat alapvetően nem érdekli. A választókat az érdekli, hogy az ő életük miképp változik meg egy adott jelöltre leadott szavazat esetén.

A közvélemény-kutatások most némi belső átrendeződést mutatnak az ellenzéknél. A főpolgármesteri előválasztáson 68 ezer ember szavazott. Ez csupán 5 százaléka a több mint 1,3 millió budapesti lakcímmel rendelkező választópolgárnak. Akkor a voksolást Karácsony Gergely nyerte, akinek zuglói polgármesterként egyre kellemetlenebb a kerületi pakolási botrány.

Karácsony Gergely a szerződések nyilvánosságát ígérte, ehhez képest azonban folyton bűvészkedik. Hetekre eltünteti, majd amikor kiderül visszacsempészi az önkormányzat honlapjára azokat, viszont trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek. Karácsony Gergely tehát mindent megtesz azért, hogy elrejtse alkalmatlanságát.

- mondta Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke.

Zugló polgármestere közleményben reagált, melyben úgy fogalmaz: Borbély Ádám valószínűleg napszúrást kapott. Az önkormányzat honlapján maga is meggyőződhetne arról, hogy a közérdekű adatok elérhetőek, Zugló gazdálkodása - az országban egyedülálló módon - mindenki számára nyilvános és átlátható. Az önkormányzat saját kézbe vette a parkolás üzemeltetést, amely sikeresen működik - áll a közleményben.

Az LMP frakcióvezető-helyettese azt mondta: a viták ellenére úgy látják létre jöhet a teljes együttműködés ellenzéki oldalon. Azt viszont kifogásolják, hogy az általuk is támogatott Puzsér Róbert és Kálmán Olga után újabb média-celeb szeretne főpolgármester lenni. 

A politikai pálya azért bizonyos területeken nagyon komoly tudást és szaktudást igényel. És itt most tudok utalni akár Berki Krisztiánra is, aki eléggé messzi, messzi van attól, hogy egy várost irányítani tudjon.

- fogalmazott Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Puzsér Róbert facebook posztjában feketeöves gazdasági bűnözőnek nevezte Berkit. A publicista szerint a celebet egy hatmilliárdos áfacsalási ügy résztvevőjeként egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Berki cáfolta, hogy eddig felfüggesztettet kapott volna.

Nincsen felfüggesztettem, tehát ez még nincsen, úgyhogy ezzel bárki támadhat, viszont Egon én úgy érzem, hogy nem vagyok önnek szimpatikus, és tudom, hogy mi a problémája, az hogy én ferencvárosi vagyok, ön meg MTK-s, úgyhogy beszélgessen magával...

- hangzott el az ATV műsorában.

A Mi Hazánk pártigazgatója szerint esélytelenek a politikán kívülről érkező főpolgármester-aspiránsok 

Én nem látok nagy esélyt, hogy ezek a hirtelen felbukkanó, egészen más területről érkező jelöltek sikereket érnének el az önkormányzati választásokon.

- fogalmazott Árgyelán János, a Mi hazánk mozgalom pártigazgatója. 

Kommentálta Berki főpolgármesteri reményeit Árgyelán János. A pártigazgató szerint csupán a népszerűség miatt gondolhatják azt a médiaszemélyiségek, hogy ők alkalmasak a politikai pályára is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!