2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Állítják: a Jobbik csak áldozat lehet

Egymásnak is ellentmondva nyilatkoznak a Jobbik vezetői arról, lesz-e vizsgálat a pártban Kovács Béla és felesége feltételezett KGB-s múltjával kapcsolatban. Novák Előd és Mirkóczi Ádám szerint ki kell vizsgálni a vádakat, és ha igazak, le kell vonni a következtetéseket, Vona Gábor viszont azt állítja, pártjának nincsenek eszközei arra, hogy egy ilyen ügyet feltárjon.

„Hát, semmilyet” – ezt válaszolta a szolnoki piacon kampányoló Vona Gábor arra a kérdésre, hogy milyen befolyást gyakorolt Kovács Béla KGB-kapcsolatokkal hírbe hozott orosz származású felesége a Jobbikra.

„A Jobbiknak nincsenek titkosszolgálati eszközei, hogy egy ilyen ügyet kivizsgáljon, ezt a titkosszolgálatoknak és az illetékes hatóságoknak kell kivizsgálnia” – tette hozzá a pártvezető.

A Jobbik alelnöke viszont vizsgálatot követel. Novák Előd az egyik közösségi oldalon azt írta, hogy Szegedi Csanád ügye óta a legelképesztőbb vádakra sem mondhatja felelősen senki, hogy alaptalan, ki kell vizsgálni mindent. Azt is írta, hogy ha kiderül, hogy igazak a vádak, akkor a Jobbik nem bűntárs, hanem áldozat.

Mirkóczki Ádám a Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a Jobbik etikai bizottsága dönt a kémgyanúba keveredett EP-képviselőről, de csak akkor, ha megfelelő erejű bizonyítékhoz jutnak. „Bízom benne, hogy mihamarabb tisztázódik minden részletkérdés, és vélelmezem, hogy az elnökség ezt szeretné ugyanolyan gyorsan lezárni, mint mi. Ha minden igaz a súlyos vádakból, itt a legnagyobb áldozat az maga a Jobbik” – fogalmazott a párt szóvivője.


Kovács Béláról az Index írta azt, hogy felesége a KGB futára lehetett. Ezt a jobbikos politikus közleményben tagadta, de tételesen nem cáfolta az internetes portál állításait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!