2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Állatkínzás: döghússal etették a kutyákat

Állatvédelmi ellenőrzést tartottak a Kecskeméti Rendőrkapitányság, a Menhely az Állatokért Alapítvány és a népegészségügyi hatóság emberei a Kecskemét környéki tanyákon. Az egyik szeméttelepen lévő telken döghússal, állati maradványokkal etetett kutyákat, egy tanyán pedig szabálytalanul tartott ebeket találtak. Mindkét esetben közegészségügyi és állat-egészségügyi eljárás indult.

Orrfacsaró bűz, szétdobált állati csontok fogadták a hatóság embereit az egyik Kecskemét melletti kistelken. Tüzetesebb vizsgálat után a tűző napon lévő hordókban és régi kádakban napok óta aszalódott állati maradványokat, belsőségeket találtak. A területen embermagasságig érő szemétkupacok között 15 kutya él.

– Kerestem, hogy mi lehet a szaghatás oka, és akkor találtuk ezeket az állati maradványokat kukacokkal teli. Közegészségügyi és járványügyi szempontból ez nem található megfelelőnek – mondta Csernus Éva tisztifőorvos.

A kutyák nincsenek beoltva, a kerítésen pedig szabadon átjárhatnak. Érsek Lajos telektulajdonos azt mondta: ő csak jót akart az állatoknak. Az állatvédők úgy döntöttek, hogy a kutyák többségét menhelyre viszik.


– Olyan kutyát nem találtunk, amelyik életveszélyben lenne, itt a tartási körülmények azok. A tulajdonos együttműködő, tehát nagy valószínűséggel fogunk megtartani nála kutyát, hogyha kialakítja a megfelelő feltételeket – jelentette ki az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány sajtószóvivője, Hamar György.

Egy másik tanyánál közel 25 kutyát találtak a hatóság emberei. A területen szűk kennelekben összezsúfolva vagy épp rövid láncon tartották a kutyákat. A több mint 30 fokos melegben egyik kutyának sem volt friss vize.

A hatóságok mindkét helyen állat-egészségügyi és közegészségügyi eljárást is indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!