2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

A világ alapjaiban reng – tisztavatás a Közszolgálati Egyetemen

Olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng- hangsúlyozta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tiszt-avatási ünnepségén. A miniszterelnök szerint nem vagyunk kivételek, mivel a rengés epicentruma a szomszédunkban van. Korunk háborúja Magyarország tőszomszédságában zajlik, közben migránsok százezrei ostromolják határainkat. Ezért szükség van erős országra, kormányra, hadseregre és rendvédelmi szervekre- emelte ki a kormányfő.

  • A világ alapjaiban reng – tisztavatás a Közszolgálati Egyetemen

Évről-évre van tisztavatás, évről-évre százak köteleződnek el a rendőrség, a pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás vagy a katasztrófavédelem mellett, hangsúlyozta Orbán Viktor a szombati tisztavatáson.

A miniszterelnök szerint az idei különleges alkalom - ez az első, hogy a Ludovika épülete előtt történik mindez, mert a Ludovika jelkép, ami túlmutat önmagán. A kormányfő elmondta: aki a tiszti hivatást választja az a magyarságát választja. A békét és a biztonságot.

Olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng, ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek, hiszen a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van. A háború Magyarország szomszédságában zajlik, és közben délről migránsok ezrei ostromolják határainkat – mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint olyan idők jönnek, amikor a gyengék elvesznek, az erősek megmaradnak. Orbán Viktor szólt arról is, Magyarországon a bűncselekményeket visszaszorították, így ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást + videó

Ismét utcára vonulnak a melegek. Ma tartják Budapesten a Pride felvonulást, emiatt a közlekedés sok helyen leáll vagy lelassul. A Híradóban a helyszínről kapcsoltuk tudósítónkat Futó Boglárkát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!