2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A terézvárosi önkormányzat látszatfeladatokra költött milliókat + videó

A VI. kerületi önkormányzat sorra kötötte az elmúlt években a megállapodásokat Soros György hálózatához tartozó szervezetekkel.

  • A terézvárosi önkormányzat látszatfeladatokra költött milliókat + videó

A Momentum színeiben politizáló polgármester vezetésével ráadásul teljesen indokolatlan, látszatfeladatokra költött milliókat, gyakran alig nyomon követhető módon a VI. kerület, miközben Soproni Tamás büszkén hivatkozik az átláthatóságukra.

Amikor 2023-ban kiderült, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózta kivonul az Európai Unióból, vagy legalábbis a háttérbe húzódik, a Transparency International (TI) azt közölte az Euronews-zal, hogy „az éves költségvetésének 15-20 százalékát kapta eddig a Soros-alapítványtól.”

Felkarolták az „OSF-árvákat”

Bár az amerikai spekuláns által biztosított összegekhez képest aprópénz, mégis azt mondhatjuk: kész szerencse, hogy a baloldali önkormányzatok nem hagyják az út szélén az „OSF-árvákat”. 

Kiderült ugyanis, hogy a Soproni Tamás (Momentum) vezette Terézváros önkormányzata például öt szerződést kötött a fent idézett nem-kormányzati szervezettel.

 Ráadásul ez nem minden, hiszen a polgármester egyik 2023-as Facebook-posztjában egy helyi oldal szerint azt írta: „Megállapodást kötött az önkormányzat a Transparency International Magyarországgal (TI) egy magas értékű, a közétkeztetésről szóló közbeszerzésre. A TI gyakorlatilag egy külsős könyvvizsgálóként minden dokumentumot, adatot megkap a folyamatban azokat áttekinti, észrevételezi, és ha szükséges, javaslatokat tesz” – írta a polgármester a Facebook-oldalán. Az együttműködést pedig bővíteni szeretnék: már elkezdték az egyeztetéseket arról, hogy a számtalan közterület-fejlesztési projektért felelős Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt.-vel is hasonló, úgynevezett integritási megállapodást kössön a TI.

Soproni szemfényvesztő mutatványa

Az első látásra is szokatlan ügylettel kapcsolatban a május 25-i testületi ülésre beterjesztett határozati javaslatában az ex-MSZP-s Bálint György azt írta: 

(a) probléma ezzel a megállapodással az, hogy ez csupán egy közbeszerzésre vonatkozik, melyet ráadásul az önkormányzat maga bonyolít. Ez szemfényvesztés csupán, hiszen egy olyan közbeszerzés kapcsán született ez a megállapodás a Transparencyvel, amely eddig is a képviselő-testület előtt zajlott. Itt is tetten érthető a Soproni-féle látványpolitizálás: egy feltehetően »sima« eljárás kapcsán kér átvilágítást, melyre hivatkozva máris az átláthatóságra tud hivatkozni.

A teljes írást IDE kattintva érheti el. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

A sülysápi polgármester hozzátette: "Nem ismerem a személyeket, akik eltűntek, és így a családjukat sem, egyelőre nincs információm, hogy kik ők, éppen ezért semmilyen kapcsolatfelvételre eddig nem került sor, de azt gondolom, hogy most még nem is ennek van az ideje, még én egyelőre imádkozom az elhunytakért, illetve imádkozom azokért, akik még nem kerültek elő, hogy valami csoda folytán kerüljenek elő."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!