2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 11:00

Belföld

A skanzenben is a forradalomra emlékeztek

Az 56-os események személyes történetek formájában kerültek bemutatásra a Szentendrei Skanzenben. Az igazgatóhelyettes szerint beszélgetni kell a generációknak, akkor érthetőbbé válik a múlt és a jelen.

  • A skanzenben is a forradalomra emlékeztek

A forradalmat felidézve korhű kórházi sátrat, gépjárművet, kiállítást nézhettek meg a látogatók és kézműveskedést is kínált a múzeum. A gyerekek szívesen készítettek rádiót, svájcisapkát és gombfoci csapatot is.

A múzeum közönségszolgálati osztályvezetője azt mondta: a vidéki eseményeket kevesebben ismerik. A skanzen igazgatóhelyettese szerint fontos, hogy szembenézzünk a múlttal, és feltegyük önmagunknak azokat a kérdéseket, amiket fel kell tenni.

Rengeteg család érkezett a Skanzenbe az ünnepi programokra, ahol ingyenes volt a belépés.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!