2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

A Momentum inkább lopott, mint kérdezett

Magyar Nemzet

2020. február 5., szerda 07:07

Még csak 114 napja választották be a Momentumot a kispesti képviselő-testületbe, de máris lopnak. Meglepve olvasta a Magyar Nemzet újságírója a napokban, hogy nagy leleplezést tett a Momentum és annak kispesti képviselője, Paróczai Anikó.

A Momentum megtalálta Kránitz Krisztián spanyolországi házát és annak tulajdoni lapját is – írja az Index. „A hangfelvételeken szóba került Kránitz nyaralója” – adta hírül az RTL Klub, a riporter szerint a Momentum a házat és az ingatlan tulajdoni lapját is megtalálta. Volt olyan médium, amely a “leleplezést” emelte ki, mások, hogy a Momentum “elsőként” hajtotta végre ezt a figyelemre méltó tettet. Bár a Momentum tette valóban figyelemre méltó, sajnos más aspektusból.

A Magyar Nemzet 2019. október 9-i, szerdai számában, a Mesés külföldi ingatlanokban állnak a kispesti közpénzek? című cikkben azt írták Kránitz Krisztián nyaralójáról:

„A lapunk által megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy 2018. július 13-án létrejött egy adásvételi szerződés egy olasz állampolgárságú, nagy-britanniai lakcímű férfi és Kránitz Ferenc Krisz­tián kispesti lakos között. A dokumentumot mindketten aláírásukkal hitelesítették."

Az ingatlan az Orihuela (Orihuela-Costa) településhez tartozó Playa Flamencán található, Murcia városától keletre, Spanyolország dél-keleti részén, a Földközi-tenger partján. A közel 75 négyzetméteres házhoz egy kis, 52 négyzetméteres kert is tartozik.” Az ingatlan képe a Magyar Nemzet címlapján is látható volt.

Ezt követően 2019. október 18-án, pénteken a dokumentum igazolja Kránitz spanyolországi ingatlanügyletét című cikkben a Magyar Nemzet közzétett részleteket azokból a dokumentumokból, amelyek bizonyítják Kránitz spanyolországi ingatlan vásárlását, valamint közzétettük annak dátumát is.

A lap egy előszerződés és egy földhivatali dokumentum részleteit hozta nyilvánosságra, amelyen kitakarták Kránitz Krisztián személyes adatait, valamint annak a férfinak a személyes adatait, akitől az ingatlant vásárolta. Ehhez képest a 2020 februárjának elején azt lehetett olvasni, hogy a Momentum elsőként tette közzé ezeket a dokumentumokat – amelyek négy hónapja fellelhetőek az interneten.

Érdekesség:

az RTL Klub azt állította, hogy Kránitz spanyolországi villájáról a hangfelvételekről szerzett tudomást a Magyar Nemzet, amit soha, sehol nem írt és az ingatlanról szóló beszélgetést sem tett közzé soha. Ennek oka, hogy nincs ilyen. Lackner Csaba nem tudott Kránitz spanyol villájáról – a cikk októberi megjelenéséig. A Magyar Nemzet egészen más módon jutott el az ingatlanhoz, mint az világosan kiderül írásból, egy előszerződés alapján keresték és találták meg a nyaralót. Enélkül nem szerezhettek volna tudomást róla, mint ahogyan a Momentum sem.

Ha a Momentum nem azzal foglalkozott volna, hogy a Magyar Nemzet eredményeit eltulajdonítsa, kisajátítsa, hanem azzal, hogy esetleg új tényeket derítsen ki, akkor feltünhetett volna nekik, hogy Kránitz Krisztián nemcsak a spanyol villát vásárolta meg 2018-ban, hanem a vagyonnyilatkozata szerint fele részben egy 63 négyzetméteres kispesti lakás boldog tulajdonosa is lett. Így újabb, legalább 12-14 millió forintot, de lehetséges, hogy ennél jóval többet költött egy második ingatlanra a spanyolországi vásárláson kívül. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ 

Gyanús körülmények - A Momentum a tényfeltáró videóját a Hír TV elmúlt hónapokban készített híradós tudósításaiból vágta össze.