2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

A Momentum inkább lopott, mint kérdezett

Még csak 114 napja választották be a Momentumot a kispesti képviselő-testületbe, de máris lopnak. Meglepve olvasta a Magyar Nemzet újságírója a napokban, hogy nagy leleplezést tett a Momentum és annak kispesti képviselője, Paróczai Anikó.

  • A Momentum inkább lopott, mint kérdezett

A Momentum megtalálta Kránitz Krisztián spanyolországi házát és annak tulajdoni lapját is – írja az Index. „A hangfelvételeken szóba került Kránitz nyaralója” – adta hírül az RTL Klub, a riporter szerint a Momentum a házat és az ingatlan tulajdoni lapját is megtalálta. Volt olyan médium, amely a “leleplezést” emelte ki, mások, hogy a Momentum “elsőként” hajtotta végre ezt a figyelemre méltó tettet. Bár a Momentum tette valóban figyelemre méltó, sajnos más aspektusból.

A Magyar Nemzet 2019. október 9-i, szerdai számában, a Mesés külföldi ingatlanokban állnak a kispesti közpénzek? című cikkben azt írták Kránitz Krisztián nyaralójáról:

„A lapunk által megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy 2018. július 13-án létrejött egy adásvételi szerződés egy olasz állampolgárságú, nagy-britanniai lakcímű férfi és Kránitz Ferenc Krisz­tián kispesti lakos között. A dokumentumot mindketten aláírásukkal hitelesítették."

Az ingatlan az Orihuela (Orihuela-Costa) településhez tartozó Playa Flamencán található, Murcia városától keletre, Spanyolország dél-keleti részén, a Földközi-tenger partján. A közel 75 négyzetméteres házhoz egy kis, 52 négyzetméteres kert is tartozik.” Az ingatlan képe a Magyar Nemzet címlapján is látható volt.

Ezt követően 2019. október 18-án, pénteken a dokumentum igazolja Kránitz spanyolországi ingatlanügyletét című cikkben a Magyar Nemzet közzétett részleteket azokból a dokumentumokból, amelyek bizonyítják Kránitz spanyolországi ingatlan vásárlását, valamint közzétettük annak dátumát is.

A lap egy előszerződés és egy földhivatali dokumentum részleteit hozta nyilvánosságra, amelyen kitakarták Kránitz Krisztián személyes adatait, valamint annak a férfinak a személyes adatait, akitől az ingatlant vásárolta. Ehhez képest a 2020 februárjának elején azt lehetett olvasni, hogy a Momentum elsőként tette közzé ezeket a dokumentumokat – amelyek négy hónapja fellelhetőek az interneten.

Érdekesség:

az RTL Klub azt állította, hogy Kránitz spanyolországi villájáról a hangfelvételekről szerzett tudomást a Magyar Nemzet, amit soha, sehol nem írt és az ingatlanról szóló beszélgetést sem tett közzé soha. Ennek oka, hogy nincs ilyen. Lackner Csaba nem tudott Kránitz spanyol villájáról – a cikk októberi megjelenéséig. A Magyar Nemzet egészen más módon jutott el az ingatlanhoz, mint az világosan kiderül írásból, egy előszerződés alapján keresték és találták meg a nyaralót. Enélkül nem szerezhettek volna tudomást róla, mint ahogyan a Momentum sem.

Ha a Momentum nem azzal foglalkozott volna, hogy a Magyar Nemzet eredményeit eltulajdonítsa, kisajátítsa, hanem azzal, hogy esetleg új tényeket derítsen ki, akkor feltünhetett volna nekik, hogy Kránitz Krisztián nemcsak a spanyol villát vásárolta meg 2018-ban, hanem a vagyonnyilatkozata szerint fele részben egy 63 négyzetméteres kispesti lakás boldog tulajdonosa is lett. Így újabb, legalább 12-14 millió forintot, de lehetséges, hogy ennél jóval többet költött egy második ingatlanra a spanyolországi vásárláson kívül. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ 

Gyanús körülmények - A Momentum a tényfeltáró videóját a Hír TV elmúlt hónapokban készített híradós tudósításaiból vágta össze.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!