2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Gyanús körülmények

Nem volt boldog a kispesti vagyonkezelő vezetője, hogy elkezdték vizsgálni a korrupciós botrány miatt a szerződéseit - állítja a kerület átláthatóságért felelős momentumos tanácsnoka. A Fidesz szerint, a Momentum valós felderítést nem végez csak látszat intézkedéseket csinálnak.

A kispesti Momentum vasárnap egy tényfeltáró videót tett közzé közösségi oldalán. Az anyagot a Hír TV elmúlt hónapokban készített híradós tudósításaiból vágták össze.

Ezen Paróczai Anikó a kerületi korrupciós botrány szereplőiről beszél. Szerinte az ügy főszereplőjének Lachner Csabának le kellene mondania, de a városrész vagyonkezelőjének Kránicz Krisztiánnak a gyanús munkásságára is kitér.

Paróczai Anikó híradónknak elismerte, hogy nem mindenki örül annak Kispesten, hogy vizsgálják a Hír TV által nyilvánosságra hozott korrupciós botrányt.

Az átláthatósági tanácsnok a videóban beszél a kispesti vagyonkezelő igazgatójának spanyolországi nyaralójáról is amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában és amiről állítja, hogy a fizetése alapján nem lett volna lehetősége megvásárolni. A momentum képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy Kránitz Krisztián a 19.kerületi VAMÜSZ vezetője.

A kispesti Fidesz szerint a Momentum korábban azért, nem tett semmit mert érdekükben állt Gajda Péterrel polgármesterrel együttműködve hatalomra jutni. Dódity Gabriella hangsúlyozta, hogy a frissen felállt vizsgáló bizottságnak sincsen még konkrét munkaterve és így csak látszat intézkedéseket tudnak végre hajtani.

Dódity Gabriella hozzátette, hogy elmúlt években a korrupciós ügyeket vizsgáló bizottság baloldali képviselőit nem zavarták a kétes szerződések, amelyeket a kerület vezetősége kötött a számukra közelálló vállalkozókkal.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!