2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

A Magyar Honvédség számára előnyös tárgyalássorozat folyik a svéd és magyar vezetés között

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton tartotta évértékelő beszédét, amelyben hangsúlyozta, hogy a svéd NATO-csatlakozásról szóló vita a végéhez közeledik, és már a Parlament kezdeti ülésszakaszában ratifikálhatják – emlékeztet az Index, exkluzív információira támaszkodva hozzátéve: hetek óta intenzíven tárgyal a két kormány, a felek a megállapodásra törekszenek, amelynek egy hatalmas katonai és hadiipari megállapodás is a része lehet.

  • A Magyar Honvédség számára előnyös tárgyalássorozat folyik a svéd és magyar vezetés között

Most úgy tűnik, valóban minden adva van ahhoz, hogy a parlament elfogadja Svédország NATO-csatlakozását még februárban. Az Index információi szerint az elmúlt hetekben intenzív tárgyalássorozat folyt a két kormány között, a gigantikus katonai és hadiipari megegyezés pedig  a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség szerint is rendkívül előnyös Magyarország számára.

Hozzáteszik: arról nincs megbízható információ, hogy milyen új eszközök érkezhetnek a Honvédséghez, de elképzelhető, hogy a magyar Gripen-program is fejlődik.

Egy biztos, írják: a legmagasabb, miniszterelnöki szinten egyeztek meg a részletekről, amely a szerdai kormányülés kiemelt napirendi pontja lesz. Mivel a Fidesz rendkívül frakcióülése szerdán, a parlamenti döntés előtt kezdődik, könnyen elképzelhető, hogy a kormány döntése és a miniszterelnöki stábok egyezsége az új beszerzésekről megnyitja az utat, hogy a Fidesz-frakció is megszavazza az első ülésen a svéd NATO-csatlakozást – értesült az Index.

És ez még nem minden. Bár Ulf Kristresson miniszterelnöki látogatására mindeddig nem került sor, a lap információi szerint a magyarországi svéd nagykövetség már nagyon készül a kormányfő érkezésére, így a közeljövőben számítani lehet a látogatásra.

 Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!