2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A magyar evangélikusok tízmillió forintot gyűjtöttek német árvízkárosultaknak

Több mint tízmillió forintot gyűjtöttek a magyar evangélikusok a németországi árvízkárosultaknak - tájékoztatta a Magyarországi Evangélikus Egyház csütörtökön az MTI-t.

  • A magyar evangélikusok tízmillió forintot gyűjtöttek német árvízkárosultaknak

A júliusi áradásoknak Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban mintegy kétszáz halálos áldozatuk volt, és ezrek maradtak otthon nélkül.

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos gyűjtést hirdetett a Németországi Protestáns Egyház bajorországi és vesztfáliai árvízkárosultjainak megsegítésére. A felhívás nyomán a magyar evangélikus egyházközségek az augusztus 8-ai istentiszteleteken összegyűlt perselypénzt ajánlották fel, és augusztus 20-áig még lehetett csatlakozni a gyűjtéshez. Így a két németországi tartományi egyházon keresztül több mint tízmillió forintot sikerül eljuttatni az árvíz sújtotta területek lakóinak.

A Magyarországi Evangélikus Egyház felajánlotta azt is, hogy a természeti katasztrófa által leginkább érintettek magyarországi evangélikus üdülőhelyeken töltsenek néhány napot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Orbán Viktor érkezik a második legnagyobb nemzeti felhatalmazással (44,82 százalék) a hétfői informális EU-csúcsra. Ezzel szemben az Európai Tanácsban legnagyobb szavazati súllyal rendelkező Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francai elnök csupán 13,9, illetve 14,6 százalékos eredményt értek el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!