2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Belföld

A Liberálisok finoman lemondásra szólították fel a „szkinhedvezér” Sneidert

„A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért sem, hogy elnökké választotta Sneider Tamást, egy volt szkinhedvezért” – írta Sermer Ádám, a Liberálisok politikusa egy blogoldalon. Kovács Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje után újabb ellenzéki politikus kérdőjelezte meg a Jobbik elnökének alkalmasságát, burkoltan a távozásra felszólítva.

Még Ronald S. Laudernak az ellenzéket bíráló nyilatkozatát megelőzően, múlt hét csütörtökön terjedelmes bejegyzéssel jelentkezett Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje a Szabad ne feledd nevű blogon. Az írás egészében azt fejtegette a politikus, hogy erkölcsi oldalról megközelítve miért nem lehet választási együttműködést kötni a Jobbikkal. „ Választási együttműködést pusztán taktikai alapon nem tudok értelmezni. Én még biztos mandátumért cserébe sem tudom szembe köpni az erkölcseimet” – írta a politikus, aki úgy látja, a Jobbik „néppártoskodó kommunikációs panelei” nem hitelesek, és ennek alátámasztására egy extrém hosszúságú bűnlajstromot tett közzé.

A 24 pontos felsorolás kimerítően magába foglalja a Jobbik antiszemita ügyeit, egy pont azonban kiemelkedik mind közül: Sermer Ádám nagyon burkoltan, nagyon finoman, de lemondásra szólította fel a Jobbik náci botránysorozatba keveredett elnökét. Egész pontosan ezt írta a politikus:

„A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért sem, hogy elnökké választotta Sneider Tamást, egy volt skinhead-vezért.”

Értelemszerűen, ha egy párt bocsánatot kér azért, mert megválasztotta egy politikusát egy tisztségre, azzal beismeri, hogy alkalmatlan/nem méltó rá, amiből egyenesen következik, le is váltja. A gondolatmenetnek nem volt vége, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje szóba hozta Sneider leváltását, azt írva, ezzel nem sok minden változna a pártban. Írása végén értetlenkedésének adott hangot, hogy egy demokratikus keretekben gondolkodó politikusnak hogyan juthat eszébe a Jobbikkal bármilyen típusú választási együttműködés. „Budapesti, liberális főpolgármester-jelöltként nem esik nehezemre kijelenteni, hogy a jelenleg látható Jobbikkal én nem fogok választási együttműködésről még egyeztetni sem” – szögezte le a politikus.

Nem Sermer volt az egyetlen, aki lemondásra szólította fel Sneider Tamást. Kovács Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje múlt pénteki Facebook-bejegyzésében jutott hasonlóra. „A néppártosodást folytatni kell egy új vagy új-régi elnökkel, és olyan vezetéssel, akik a múltbeli tevékenységük alapján nem zsarolhatóak” – írta.

(Forrás: Origo.hu, ECHO TV)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!