2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

A Liberálisok finoman lemondásra szólították fel a „szkinhedvezér” Sneidert

Hír TV

2019. február 13., szerda 15:50, frissítve: szerda 15:55

„A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért sem, hogy elnökké választotta Sneider Tamást, egy volt szkinhedvezért” – írta Sermer Ádám, a Liberálisok politikusa egy blogoldalon. Kovács Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje után újabb ellenzéki politikus kérdőjelezte meg a Jobbik elnökének alkalmasságát, burkoltan a távozásra felszólítva.

Még Ronald S. Laudernak az ellenzéket bíráló nyilatkozatát megelőzően, múlt hét csütörtökön terjedelmes bejegyzéssel jelentkezett Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje a Szabad ne feledd nevű blogon. Az írás egészében azt fejtegette a politikus, hogy erkölcsi oldalról megközelítve miért nem lehet választási együttműködést kötni a Jobbikkal. „ Választási együttműködést pusztán taktikai alapon nem tudok értelmezni. Én még biztos mandátumért cserébe sem tudom szembe köpni az erkölcseimet” – írta a politikus, aki úgy látja, a Jobbik „néppártoskodó kommunikációs panelei” nem hitelesek, és ennek alátámasztására egy extrém hosszúságú bűnlajstromot tett közzé.

A 24 pontos felsorolás kimerítően magába foglalja a Jobbik antiszemita ügyeit, egy pont azonban kiemelkedik mind közül: Sermer Ádám nagyon burkoltan, nagyon finoman, de lemondásra szólította fel a Jobbik náci botránysorozatba keveredett elnökét. Egész pontosan ezt írta a politikus:

„A Jobbik a mai napig nem kért bocsánatot azért sem, hogy elnökké választotta Sneider Tamást, egy volt skinhead-vezért.”

Értelemszerűen, ha egy párt bocsánatot kér azért, mert megválasztotta egy politikusát egy tisztségre, azzal beismeri, hogy alkalmatlan/nem méltó rá, amiből egyenesen következik, le is váltja. A gondolatmenetnek nem volt vége, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje szóba hozta Sneider leváltását, azt írva, ezzel nem sok minden változna a pártban. Írása végén értetlenkedésének adott hangot, hogy egy demokratikus keretekben gondolkodó politikusnak hogyan juthat eszébe a Jobbikkal bármilyen típusú választási együttműködés. „Budapesti, liberális főpolgármester-jelöltként nem esik nehezemre kijelenteni, hogy a jelenleg látható Jobbikkal én nem fogok választási együttműködésről még egyeztetni sem” – szögezte le a politikus.

Nem Sermer volt az egyetlen, aki lemondásra szólította fel Sneider Tamást. Kovács Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje múlt pénteki Facebook-bejegyzésében jutott hasonlóra. „A néppártosodást folytatni kell egy új vagy új-régi elnökkel, és olyan vezetéssel, akik a múltbeli tevékenységük alapján nem zsarolhatóak” – írta.

(Forrás: Origo.hu, ECHO TV)