2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Liberálisok: Aki zsidókat listáz, az náci

Hír TV

2019. február 11., hétfő 21:29, frissítve: hétfő 21:31

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint nincs az a politikai taktika, ami miatt elfogadhatóak lennének szélsőjobboldali megnyilvánulások. Sermer Ádám a Jobbik néppártosodását nem tartja hitelesnek és nem érti, a demokratikus keretekben gondolkodó politikusoknak, miért kellene együttműködni a Jobbikkal.

24 érvet sorolt fel amellett Sermer Ádám „Az utolsó vadhajtás távozás előtt oltsa le a lámpát” című véleménycikkében, hogy miért nem érzi továbbra sem őszintének a Jobbik néppártosodását. Elmondása szerint azért érezte szükségesnek, hogy ismét hangot adjon véleményének, mert a kampányban újra és újra előkerül, hogy a Jobbikkal ki és meddig hajlandó elmenni.

A Magyarország élőben stúdiójában megismételte: a Jobbik néppártosodását egy hiteltelen kommunikációs fordulatnak tartja, és nem érzi úgy, hogy a „vadhajtásaikat lenyirbálták volna már”, de ezt nem is tartja elképzelhetőnek, mert szerinte annyira stabilan a szélsőjobboldali retorikára és politikai nézetekre épül a párt, hogy ha minden vadhajtását lenyirbálja, akkor nem marad semmi belőlük.

Karácsony Gergely korábbi kijelentésével kapcsolatban, miszerint ő nem tartja nácinak azt, aki a zsidó képviselőket listázná, abszolúte nem tud egyetérteni. „Szerintem egy borzalmas kijelentés, ha tényleg így gondolja, az borzasztó, ha egy ekkorát tévesztett, akkor az egy nagyon nagy hiba.” Sermer Ádám szerint ezen nincs mit finomítani, nincs mit szépíteni, aki a XXI. században Magyarországon listázni szeretne zsidókat, az náci.

Tekintse meg a teljes beszélgetést: