2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

A kormány visszautasítja McCain kijelentéseit

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és visszautasítja John McCain szenátor kijelentéseit. Ezt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közölte, miután találkozott André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivővel.

A budapesti megbeszélésről kiadott közleményben azt írták: a kormány újfent arra kérte a vezető amerikai tisztviselőket, hogy a Magyarországot érintő kijelentéseik megtétele előtt tájékozódjanak a tényekről annak érdekében, hogy nyilatkozataik ne nélkülözzék a valóságalapot.

Leújfasisztázta a magyar kormányfőt

A diplomatát azután kérették be a külügyminisztériumba, hogy John McCain republikánus képviselő újfasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort a szenátus ülésén. Az amerikai politikus a Colleen Bradley Bell budapesti nagyköveti jelölése előtt szólalt fel. A korábbi televíziós producert már tavaly novemberben jelölték a posztra, de a kinevezése késett, mert az Egyesült Államokban sokan bírálták a feladatra való alkalmasságát.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta: a washingtoni magyar nagykövetség is konzultál majd a szenátor stábjával a politikus kijelentéseiről és azok hátteréről.

Felveszik a kapcsolatot

A magyar diplomácia felveszi a kapcsolatot John McCainnel a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentései miatt – jelentette be korábban a kormányszóvivő.

 

Ha valaki kizárólag sajtóhíresztelések alapján mond véleményt Magyarországról, akkor kijelentései könnyen nélkülözhetik a ténybeli alapokat – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter John McCain szavaira. Szijjártó Péter szerint mindenkinek tiszteletben kell tartania a magyar polgárok véleményét, akik az idén háromszor is egyértelműen fogalmaztak, hogyan képzelik az ország jövőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!