2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Belföld

A kommunista rezsim titkosügynöke bújik meg a Tisza Párt alapítói között

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) levélben tájékoztatja az Európai Néppártot (EPP) arról, hogy a Magyar Péter-féle Tisza Párt egyik alapítója Sólyom fedőnéven a kádári titkosszolgálat ügynöke volt - jelentette be a CÖF-CÖKA szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

  • A kommunista rezsim titkosügynöke bújik meg a Tisza Párt alapítói között

Ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett az Európai Néppárt 2009-es nyilatkozatára, amely szerint olyan szervezet nem lehet a tagjuk, amely együttműködött elnyomó totalitárius rezsimekkel. Vagyis ha az EPP ragaszkodik a saját elveihez, akkor a Tisza Párt persona non grata kell, hogy legyen a számára - tette hozzá.

A továbbiakban arról beszélt, hogy a magyaroknak tisztában kell lenniük azzal, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök, illetve Varga Zoltán médiatulajdonos együttműködik a Globsec "migránsbarát és háborúpárti" nemzetközi szervezettel. Hozzáfűzte: ez alapján Bajnai Gordon és Varga Zoltán migránspárti és háborúpárti politikus, illetve médiamogul.

Csizmadia László, a CÖF alapítója közölte, hogy a június 1-jére tervezett Békemenettel azt üzenik Európának: Magyarország a béke szigete kíván maradni. Továbbá arra biztatják a választókat, hogy június 9-én szavazzanak a békére.

Tordai Máté, a CÖF-CÖKA szakkoordinátora ismertette az CÖF-CÖKA "NGO Lokátorának" újabb eredményeit.

Elmondta: megkezdték az Ökotárs Alapítvány átvizsgálását, amit a szervezet közreműködésével megvalósuló, a független média támogatására létrehozott amerikai "közpénzdollárokból" finanszírozott pályázat második kiírása indokolt. A pályázat a "Soros-hálózathoz köthető" alapítvány és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kiírásában valósult meg - fűzte hozzá.

A pályázati kiírásból idézve jelezte: "amerikai dollárokra" azok a médiumok pályázhattak, amelyek pártatlanul, minőségi tartalmú közéleti támájú cikkeket közölnek, vagyis az Ökotárs közreműködésével ismét lehetőség nyílt, esetlegesen idegen érdekek mentén megvalósuló oknyomozó munkára 30 millió forintból; például négymillió forintot kapott "az elfogultan kormánykritikus Magyar Narancs".

Felidézte, hogy a pályázat első kiírásában 5 és 8 millió forint közötti összegeket nyert el a "nőgyalázó" Klubrádió, a Nyugat.hu, a Qubit és a Telex. Közel 10 millió forintban részesült a Magyar Hang, az Átlátszó, a Jelen és a Magyar Narancs. Több mint 10 millió forintot kapott "Soros György blogja", a 444.hu, illetve a Tilos Rádió, amelynek egyik műsorvezetője a keresztények kiirtására bíztatott - sorolta.

Az Ökotárs beszámolójából kiderül: a szervezet 2022. évi támogatói között egy az Egyesült Államok nemzetbiztonsága érdekében tevékenykedő amerikai szervezet mellett, a Soros-féle Open Society, illetve több, az amerikai milliárdos támogatta szervezet is feltűnik - mondta.

Az Ökotárs ugyancsak jelezte, hogy 2022 végén útjára indítja az EU támogatásával a Közös értékeink elnevezésű pályázati programot. Eddig a program forrásaiból támogatáshoz jutott az Átlátszónet Alapítvány, a K-Monitor Közhasznú Egyesület és a Társaság a Szabadságjogokért - tájékoztatott Tordai Máté.

Ugyancsak segítették a Háttér Társaság LMBTQ-emberek jogait támogató kampányát, illetve támogatták a szervezet jogérvényesítést segítő stratégiai pereskedését - fűzte hozzá.

Jól látható, hogy miközben Magyarország nem juthat hozzá a Norvég Alapból neki jogosan járó forrásokhoz, addig a külföldi pénzek jóvoltából az Ökotárs szisztematikusan végrehajtja az idegen érdekeknek megfelelő ideológiailag és politikailag is elfogult elosztási mechanizmust - fogalmazott Tordai Máté.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!