2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

„A Jobbik feladta a nemzeti szuverenitásért folytatott harcát”

Valószínűtlen, hogy a jövőben a Jobbik kiáll a külhoni magyarok mellett azzal a Gyurcsány Ferenccel szemben, aki már többször uszított a határon túliak ellen – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel elemző, aki azt is hozzátette: ha a balliberális oldal kerülne hatalomra 2022-ben, akkor vége lenne a nemzeti érdekekért kiálló magyar külpolitikának.

  • „A Jobbik feladta a nemzeti szuverenitásért folytatott harcát”

– Elképzelhető, hogy a Jobbik politikusai mást gondolnak bizonyos kérdésekben, mint Gyurcsányék, ugyanakkor a politikai életben maradásuk érdekében nem várható, hogy a jövőben kiálljanak azokért a nemzeti ügyekért, amelyeket korábban hangosan képviseltek – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Hozzátette:

ma a Jobbik önállóan nagy valószínűséggel be sem jutna a parlamentbe, emiatt még a maradék önállóságát is fel kell adnia, hiszen kizárólag a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális listával tudnak néhány mandátumhoz jutni a politikusaik.

– Épp ezért valószínűtlen, hogy a jövőben a Jobbik kiáll a külhoni magyarok mellett azzal a Gyurcsány Ferenccel szemben, aki már többször uszított a határon túliak ellen – fejtette ki.

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció elnöke egyik utolsó idei parlamenti felszólalásában ismét az Európai Egyesült Államok víziója mellett érvelt. A Gyurcsány-párttal 2022-ben egy listán induló, valaha nemzeti radikális pártként politizáló Jobbikot arról kérdeztük, mi az álláspontjuk a volt kormányfő a nemzeti szuverenitás elvesztésével egyet jelentő jövőképéről. „A 2022-es választáson nem arról döntünk, hogy az EU föderatív lesz-e vagy sem, hanem arról, hogy Magyarország az európai civilizáció része marad-e, vagy pedig egy Orbán által preferált ázsiai diktatúra. Ez pedig nem okoz dilemmát a Jobbik számára, egyértelműen az előbbit választjuk” – válaszolta a Magyar Nemzetnek a párt sajtóosztálya.

Deák Dániel ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: ha a balliberális oldal kerülne hatalomra 2022-ben, akkor vége lenne a nemzeti érdekekért kiálló magyar külpolitikának, ami az uniós politikára is komoly hatással lenne, ami ez esetben ismét a föderális irányba mozdulhatna el. – A Jobbik identitásvesztése több kérdésben is tetten érhető. Míg korábban például károsnak tartották az országra nézve az EU-tagságot, sőt azt követelték, hogy Magyarország távozzon az unióból, ma már gyakorlatilag beálltak az úgynevezett Európai Egyesült Államok-vízió mögé, Gyurcsány Ferencékhez hasonlóan támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez is.

A Jobbik tehát feladta a nemzeti szuverenitásért folytatott harcát, a balliberális hatalomtechnikai alkuért cserébe támogatja a globalista baloldal törekvéseit – értékelt az elemző.

Hozzátette: – Ez ugyanakkor még nincsen ilyen nyíltan kimondva, több jobbikos politikus is azt gondolhatja: majd ők fogják képviselni a nemzeti irányvonalat a balliberális tömörülésben. Jakab Péter pártelnök nyilatkozataiból azonban jól látszik, hogy ő nem így gondolja, így ez a kérdés még komoly vitákat eredményezhet a Jobbikon, illetve a balliberális oldalon belül is – húzta alá.

Gyurcsány Ferenc egy Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: a Jobbik feladata az összefogásban az lesz, hogy figyelmeztesse szövetségeseit: „történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték, mindannyiunk ezerszer felemelő élménye”. Lapunk aziránt is érdeklődött a Jobbiknál, hogy milyen konkrét elképzelései vannak a pártnak ezzel a feladattal kapcsolatban, de erre nem kaptunk választ.

Az elvtelenség koalíciója

– Az utolsó adventi hétvégén az elvtelenség koalíciója jött létre – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzet ellenzéki összefogást érintő kérdésünkre. Hozzátette: szinte minden résztvevő kizárta már korábban az összefogást a másikkal. A Jobbik Gyurcsány ellen, a Momentum pedig a jelenlegi kormány és a korábbi kormányok ellen jött létre. – Kormányzásra ez a konglomerátum alkalmatlan – jelentette ki. Az ellenzéki közös listához csatolt feltételrendszeréről – hogy csakis „tiszta” politikusokat indítanak – Gulyás Gergely kijelentette: a magyar politika legkorruptabb figurája Gyurcsány Ferenc, aki pártállami kapcsolatait kihasználva, a rablóprivatizációból lett multimilliárdos.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!