2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Poltikai hobbista 18:05

Belföld

A hétvége mérlege

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén huszonöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

  • A hétvége mérlege

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. július 23-án 0 órától 2021. július 25-én 24 óráig 25 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, közülük egy sofőr okozott balesetet. Az ittas járművezetők jelentős részét a Tapolcai és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén igazoltatták a rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 23 éves keszthelyi lakos 2021. július 25-én 10 óra 40 perckor személygépkocsijával Tapolcán, az Ady Endre utcában közlekedett, mikor haladása során nekiütközött két parkoló autónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így őt előállították. Az intézkedés során a rendőrök átvizsgálták a férfi ruházatát, a csomagjait és a gépkocsit is, ennek során az autóban alufóliába csomagolt növényi anyagmaradványt találtak. Az orvos jelenlétében alkalmazott kábítószer-gyorsteszt is pozitív értéket mutatott. 

A 23 éves keszthelyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban, járművezetés bódult állapotban és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt indult eljárás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény, és bírósági eljárást von maga után! Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is!

A közlekedők az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak fokozott ellenőrzésekre Veszprém megye útjain.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

A cikk szerint a törés akkor következett be, amikor 2021-ben 12 pontos ultimátumot küldtek Péterffy Attila polgármesternek a saját koalíciós társai, és az MSZP-s körök hatalmi törekvéseit, valamint a demokratikus működést kérték rajta számon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!