2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

A helyiek nem kérnek a drogosközpontból

Közbekiabálással zavarták meg helyi lakosok a Józsefvárosban a liberális főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóját. Bodnár Zoltán a bezárt, VIII. kerületi Drogkonzultációs központ előtt arról akart beszélni, hogy szerinte az önkormányzat hibázott, amikor megvonta a támogatást az intravénás kábítószeresek tűcseréjét intéző Kék Pont alapítványtól. Kocsis Máté, a kerület fideszes polgármestere viszont már korábban is hangsúlyozta, az alapítvány százezer injekciós tűt osztott szét, de csak harmincezret vett vissza, így semmiképp sem nevezhető sikeresnek a program.

Bekiabálás: Vissza akarja ide hozni a drogosokat?
Bodnár Zoltán: Ami az ombudsmannak a…
Bekiabálás: Tegye a kalapjára, és vigye magával! Örülök, hogy megszűnt itt ez a drogos hely!

Bekiabálásokkal zavarták meg a józsefvárosi lakosok a liberálisok főpolgármester-jelöltjének sajtótájékoztatóját. Bodnár Zoltán azt mondta, a kerület fideszes polgármestere hibát követett el, amikor bezáratta a tűcsereprogramnak is otthont adó központot. „Az egészen biztosan nem megoldás, amit a polgármester ebben a kerületben csinál. Ha úgy gondolja, hogy nem szereti, hogy itt vannak, be kellene mondani, hogy mégis hol legyen a városban a tűcsereprogram, lehet egy kerületet megtisztítani, de ez a probléma még létezik” – mondta Bodnár Zoltán.

A helyiek szerint viszont a Kék Pont Drogkonzultációs Központ évekig megkeserítette az életüket. Az egyik Lujza utcai bérház gondnoka, Lakatos Jenő múlt pénteken már nyilatkozott a konzultációs központról a Hír TV-nek. Azt mondja, a riport után fenyegető telefonhívást kapott.

– Van gondolata, hogy kik voltak?
– Szerintem ők, a dolgozók, a Kék Pont.
– És megfenyegették önt, hogy…?
– Hogy belemártírkodtam az ő munkájukba. De akkor már ők nem voltak itt.
– Ön szerint a kék pontosok hívták fel önt?
– Igen! Ezzel kapcsolatban hívtak föl; nem azt mondták, hogy gyere, vedd föl a lottóötöst.
– De miből gondolja, hogy a kék pontosok voltak?
– Vagy az ő támogatóik…

A Kék Pont Drogkunzultációs Központ kommunikációs igazgatóját hiába kerestük az ügyben, nem kívánt nyilatkozni. „Eljöttünk a kerületből, gyakorlatilag mi lezártuk ezt az ügyet, mindent elmondtunk már ebben a dologban, ami elmondható volt, minden ott van a holnapunkon, elérhetők a korábbi állásfoglalásaink, véleményünk. Igazából mi már nem tudunk ehhez mit hozzátenni, már nem is vagyunk, sajnos ez lezárult” – mondta Barna Erika.

A nyolcadik kerület polgármestere korábban azt mondta, azért vonták meg a támogatást a központtól, mert nem teljesítette a vállalt feladatait. Több mint százezer tűt osztottak ki, ebből hetvenezer soha nem került vissza, hanem a parkokban és az utcákon dobálták szét a drogosok. „Morálisan sem értek egyet a tűcsereprogrammal. Aki ahhoz hozzájárul, hogy más drogozhasson, tudván azt, hogy belehalhat, az halálba segíti az intravénás szer használóját. Én nem fogok ahhoz asszisztálni, hogy belehaljon, ahhoz fogok asszisztálni, hogy meggyógyuljon, és ne drogozzon” – mondta Kocsis Máté.

A józsefvárosi tűcsereprogramot elmarasztaló biztosi jelentés miatt a jövő héten a parlament igazságügyi bizottsága meghallgatja Székely László alapjogi biztost, mivel a hivatala már az önkormányzat tájékoztatása előtt egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért nevű liberális jogvédő szervezettel.

A Kék Pont Alapítvány miatt a Jobbik az ügyészséghez fordul. A radikális párt azért kért vizsgálatot, hogy kiderüljön: elkövetett-e jogsértést az alapítvány azzal, hogy háromszor több injekciós tűt osztott ki a drogosok között, mint amennyit végül begyűjtött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!