2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Belföld

A guruló dollárok felhasználásával is visszaélt a baloldal

Több baloldali párt irányába is kiszámlázhatták ugyanazokat a szolgáltatásokat az ellenzék tiltott kampány-finanszírozása során - erről beszélt a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Napi aktuálisban. Bánki Erik hangsúlyozta: súlyos visszaélések és törvénysértések történhettek, ezért az ÁSZ tovább vizsgálódik az ügyben.

  • A guruló dollárok felhasználásával is visszaélt a baloldal

Még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból - Márki-Zay Péter kijelentése óta sok mindenre fény derült a baloldal kampány-finanszírozási botránya kapcsán: a dollárbaloldal 4 milliárd forintnál is többet kaphatott külföldről. Az érintettek azonban továbbra is tagadnak vagy hallgatnak az ügyben.

Legutóbb azonban Gulyás Márton szólta el magát. A Partizán műsorvezetője a nézők kérdésére vallotta be, hogy őket is támogatta Soros György. A baloldali aktivista azzal magyarázkodott, hogy amit ők csinálnak, azt piaci alapon nem lehet finanszírozni, ezért külföldi pályázatokra, adományokra szorulnak.

Olyan nem várt események, fejlemények derültek ki az ellenzéki pártok kampányköltéseinek vizsgálata során, amelyre korábban az ÁSZ történetében még nem volt példa

- erről már a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke beszélt a Napi aktuálisban. Bánki Erik kiemelte: súlyos visszaélések és törvénysértések gyanúja merült fel nemcsak a pénzek elfogadása, hanem azok felhasználása során is. Az Állami Számvevőszék ezért meghosszabbítja az ellenzék kampányfinanszírozásának vizsgálatát.

Hozzátette: valamennyi magyar polgárnak joga van tudni arról, hogy milyen visszaélések történtek, és mire költötte a baloldal a választási kampányra kapott 4 milliárd forintnyi támogatást, ami tiltott módon, külföldről érkezett az ellenzéki pártok számlájára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!