2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a turizmust segítő csomagot

Elfogadta a fővárosi közgyűlés azt a javaslatot, amellyel a főváros a turisztikai ágazatot és az abból élő budapestieket támogatná. Eredetileg a nagyobbik kormánypárt fővárosi frakciója javasolta, hogy különítsenek el 50 milliárd forintot erre a célra. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője rámutatott: a főváros javaslata csak mintegy 5 százalékban tér el attól, amit a kormánypárti frakció szorgalmazott. Láng Zsolt leszögezte: pofátlanság az, hogy azt a főváros sajátjaként adja el, miközben a Fideszét napirendre sem veszik.

  • A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a turizmust segítő csomagot

 

Mintegy 60 százalékkal esett vissza a forgalma ennek a taxisnak Budapesten. Azt mondja: bizonytalan az ő és kollégái helyzete.

A fővárosi Fidesz-frakció egy javaslatcsomagot nyújtott be, hogy a taxisoknak és sok más a turizmusból élő fővárosinak segítsenek. A mentőcsomag 50 milliárd forint elkülönítését feltételezte

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője ekkor szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy foglalkozzon a koronavírus-járvány gazdasági károsultjainak nehézségeivel.

A főváros végül nem vette napirendre a Fidesz javaslatát, viszont nyilvánosságra hozta a sajátját, amely majdnem teljesen megegyezik azzal, amit a kormánypárti frakció javasolt.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője rámutatott: a főváros javaslata csak mintegy 5 százalékban tér el attól, amit a kormánypárti frakció szorgalmazott. Láng Zsolt leszögezte: pofátlanság az, hogy azt a főváros sajátjaként adja el, miközben a Fideszét napirendre sem veszik.

A fővárosi közgyűlés végül 25 igennel, ellenszavazat nélkül elfogadta a beterjesztést. E szerint a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik. Ezen felül a taxisok 70 százalékos engedményt kaphatnak a jövő évi drosztdíjból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!