2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A főpolgármesterre ráégett Gyurcsány Ferenc

Hiába próbálja a főpolgármester függetleníteni magát a volt miniszterelnöktől, a magyarok többsége (59 százalék) úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely jó viszonyt ápol egymással – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzetnek készített országos, reprezentatív kutatásából.

  • A főpolgármesterre ráégett Gyurcsány Ferenc

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc nemcsak érdekszövetségben, de jó viszonyban is van egymással a magyarok 59 százaléka szerint. Mindössze a választók egynyolcada (12 százalék) gondolja azt, hogy a volt miniszterelnök és a kormányfőaspiráns között rossz viszony lenne. Azt, hogy ez a kapcsolat „kifejezetten rossz” lenne, csak a megkérdezettek két százaléka gondolta, ugyanakkor négyből egy ember (25 százalék) szerint „nagyon jó” a kapcsolatuk.

Ezek az eredmények vélhetően annak is köszönhetők, hogy Karácsony Gergelyről egyre többen tudják: 

Gyurcsány Ferenc egykori kormányát tanácsadóként segítette, a Gyurcsány-ellenes LMP-ből kilépett azért, hogy a volt miniszterelnökkel közös listán szerepeljen, 2018-ban az MSZP és a DK közös jelöltjeinek volt a miniszterelnök-jelöltje, főpolgármesterként pedig Gyurcsány Ferenc embereit ültette fontos budapesti pozíciókba.

Mivel Gyurcsány Ferenc tartós népszerűtlenségnek örvend Magyarországon (a magyarok négyötöde nem akarja fontos pozícióban látni), a főpolgármester érdeke együttműködésük elrejtése, ellenfelei érdeke viszont az, hogy erre felhívják a választók figyelmét.

Érdekes, hogy a Karácsony és Gyurcsány jó kapcsolatát a kormánypárti és kormánykritikus választók egyaránt érzékelik (66, illetve 57 százalék), tehát a vélekedés nemcsak a jobboldali, de a baloldali nyilvánosságban is elterjedt.

Módszertan

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. július 5. és 7. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!