2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hárítja a felelősséget a főpolgármester, amiért a DK tagjai kedvezményt kapnak a Katona József Színházban + videó

"Ha az európai kultúrához bármi köze lenne a főváros jelenlegi vezetésének, akkor az igazgató már nem lenne a helyén" – így reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter Karácsony Gergelyék legújabb botrányára. A fővárosi fenntartású, és közpénzből működő Katona József színház ugyanis a (politikai pártok közül) egyedüliként a DK tagjainak kínált kedvezményes árú belépőket.

  • Hárítja a felelősséget a főpolgármester, amiért a DK tagjai kedvezményt kapnak a Katona József Színházban + videó

Budapest tényleg mindenkié vagy csak a DK- tagoké? Mi lesz a következő, kedvezményes BKV bérlet a DK tagoknak? – így kérte számon Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a budapesti közgyűlésen, hogy a fővárosi fenntartású Katona József színház a DK tagjainak kedvezményes árú belépőjegyeket kínált.

A Demokratikus Koalíciónak és más pártoknak is nagyon sok olyan tagja van, aki nem tudja magának feltétlenül megengedni, hogy megvegyen egy színházjegyet – ezzel indokolta Niedermüller Péter, a VII-ik kerület DK-s polgármestere, hogy miért juthattak hozzá a különleges akcióhoz.

Szoktam rendszeresen színházba járni – mondta a szintén Gyurcsány-párti Szaniszló Sándor, aki ugyan nem vette igénybe a kiváltságosaknak járó kedvezményt, de azt elárulta: körlevélben tájékoztatták őket a lehetőségről.

Karácsony Gergely azt állította: nem csak a DK-nak kedvezett a fővárosi fenntartású teátrum.

Csakhogy kiderült a DK-val szemben például a Jobbiknak nem jutott az akciós jegyekből.

A színház közleményben tudatta: nem mennek el szó nélkül a botrány mellett. A teátrum következményként egy meg nem nevezett titulusú munkatársat elbocsájtott kettőt pedig figyelmeztetésben részesített. Az nem derült ki, hogy az intézmény vezetéséért felelős Máté Péter bármilyen módon felelősséget vállalt volna az ügyben.

A szó jó értelmében vett európai kultúrához bármi köze lenne a főváros jelenlegi vezetésének, akkor az igazgató már nem lenne a helyén – hangsúlyozta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

De nem csak kormányoldalról érkezett kritika. Korábban az ellenzéki Ferencvárosi polgármestere Baranyi Krisztina fogalmazott sarkosan. Szerinte: ez egy nagyon súlyos ügy, annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!