2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

„Mi lesz a következő, kedvezményes BKV-bérlet a DK tagoknak?” – a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt a Katona-botrány + videók

Budapest tényleg mindenkié vagy csak a DK-s párttagoké? – tette fel a kérdést a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlésen. Wintermantel Zsolt arra utalt, hogy a fővárosi fenntartású, közpénzből működő színházban a belépőjegyek árából 30 százalékos kedvezményt kaptak a Gyurcsány-párt tagjai. Az ügy miatt a főváros fegyelmi eljárást indított.

  • „Mi lesz a következő, kedvezményes BKV-bérlet a DK tagoknak?” – a Fővárosi Közgyűlésben is téma volt a Katona-botrány + videók

Wintermantel Zsolt a Katona József színházban kirobbant botrányról faggatta a főpolgármestert, miszerint a DK párttagjai jelentős kedvezményt kaptak az intézménytől.

"Főpolgármester úr mi alapján választotta pont a DK-t a Katona József Színház? Volt-e erről egyeztetés a baloldalon, vagy esetleg más színházak más párttagoknak adnak kedvezményt? Számvitelileg rendben van ez a fajta kedvezmény, az elszámoláshoz, a beléptetéskor be kell mutatni a DK-s tankönyvet a színházbejáratnál?"

Karácsony Gergely mindössze annyit reagált: fegyelmi vizsgálat indult a Katona József Színházban a botrány miatt, ennek lezárultával az intézmény-fenntartó ad majd tájékoztatást.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint az adatvédelmi problémák mellett

az eset a diszkrimináció tilalmát és az egyenlő bánásmód kérdését is felveti.

Az Origo közben azt is megírta: bűncselekményt, mégpedig hűtlen kezelést követhetett el a Színház azzal, hogy a Demokratikus Koalíció tagjainak árkedvezményt adtak. A lapnak a Századvég Intézet jogi tanácsadója azt mondta: ebből az ügyből is látszik, hogy a DK politikusai nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Így reagáltak a Gyurcsány-párt tagjai

Niedermüller Péter, a DK erzsébetvárosi polgármestere a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta, hogy kissé szerencsétlen az a helyzet, hogy egyedüli pártként a DK-nak kínálták fel ezt a lehetőséget a színházból.

Szaniszló Sándor a párt önkormányzati árnyékminisztere pedig azt mondta, hogy a kiszivárgott belső levelezésből az derült ki, hogy csak a felesleges jegyeket ajánlotta fel a színház.

Baranyi Krisztina is nekiment a DK-nak

Az ügy súlyosságát mutatja, hogy Ferencváros polgármestere, az egyébként baloldali Baranyi Krisztina most nyilvánosan, a Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amiben felelősségre vonást követel az eset kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donáth Anna is felháborodott a DK akcióján

Donáth Anna is felháborodott a DK akcióján

Donáth Anna szombaton közösségi oldalán reagált arra, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette, óriásplakát-kampányt indít, Gyurcsányék molinóin a miniszterelnök látható, előtte pedig nagy betűkkel azt írta a DK kampányosztálya: Isten? Haza? Pedofília!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!