2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

A Fidesz szerint a baloldal megakadályozná a pedagógusok béremelését

Megszavazta az országgyűlés a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslatot. A Belügyminisztérium szerint a rendelet 800 ezer forint átlagbért, heti 24 óra tanítást, 10 hét szabadságot jelent a tanároknak. A Fidesz szerint kiderült, hogy a baloldal nemcsak az Unióban, hanem a magyar parlamentben is mindent megtesz, hogy elgáncsolja a pedagógusok béremelését.

  • A Fidesz szerint a baloldal megakadályozná a pedagógusok béremelését

Az országgyűlés 136 igennel megszavazta a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslatot, így az 2024. január elsejétől hatályba lép.

A rendelettel a kormány célja, hogy javítsa a munkakörülményeket, vonzóvá tegye a pályát a fiatalok számára, csökkentse a tanárokra nehezedő terheket és az életkor helyett a teljesítményt honorálja.

A rendelet része továbbá az is, hogy végzettségtől függetlenül, egységesen 50 napra emelkedik a pedagógusok szabadsága. A tanítási órák száma pedig heti fix 24 óra lesz.

Az ellenzéki politikusok még az utolsó pillanatban is hevesen támadták az életpálya törvény tervezetét.

A keddi szavazást követően a nagyobbik kormánypárt egy közleményt adott ki, amelyben azt írták: "most kiderült, hogy a baloldal nemcsak az Európai Parlamentben, hanem a magyar parlamentben is megtesz mindent az ellen, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek, heti 24 órát tanítsanak és 10 hét szabadságot kapjanak."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!