2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról

A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat.

  • A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte "felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő" magyar emberek milliói számára. Véleménye szerint Bangóné ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó.

Közölte: mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről "süket fülekre talált", csak "kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek", ezért a Fidesz első lépésben a rövidfilmmel a jóérzésű magyar emberekhez fordul, akik úgy gondolják ilyen durva és sértő mondat nem maradhat következmények nélkül, és arra kérik őket, hogy emlékezzenek erre a május 26-án az európai parlamenti szavazás napján.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta: további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről "az egészen elképesztő botrányról" tájékoztatni kell a választópolgárokat.

Bangóné Borbély Ildikó a Facebookon bocsánatot kért mindazoktól, akik megsértve érezték magukat.

A szocialisták szerint egy facbookos bocsánatkéréssel el is van intézve képviselőjük milliókat sértő kijelentése.

A Demokratikus koalíció szinte tudomást sem vesz az ügyről. Varju László szerint Bangóné a budapesti patkányhelyzetről beszélt, amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy miért emelkedett a Fidesz támogatottsága. Szerinte nem volt áthallásos a képviselő válasza.

Az LMP továbbra is vállalhatatlanak tarja Bangóné mondatait.

Bangóné Borbély Ildikónak az utóbbi időben többször felhívta a figyelmet magára. Tavaly év végén, amikor több ellenzéki képviselővel együtt az MTVA épületében éjszakázott - spontán akciót szervezett - véletlenül ezt élőben közvetítették a Facebookon.

De később Kunhalmi Ágnessel közösen súlyos helyesírási hibával demonstráltak a mentelmi bizottság ülése előtt. Sőt pár nappal később több ellenzéki politikussal kormányzati plakátokat festékszóróval rongáltak meg.

Hír TV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!