2019. november 15.,
péntek, Albert, Lipót napja

A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról

Hír TV

2019. április 28., vasárnap 13:21

A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte "felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő" magyar emberek milliói számára. Véleménye szerint Bangóné ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó.

Közölte: mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről "süket fülekre talált", csak "kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek", ezért a Fidesz első lépésben a rövidfilmmel a jóérzésű magyar emberekhez fordul, akik úgy gondolják ilyen durva és sértő mondat nem maradhat következmények nélkül, és arra kérik őket, hogy emlékezzenek erre a május 26-án az európai parlamenti szavazás napján.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta: további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről "az egészen elképesztő botrányról" tájékoztatni kell a választópolgárokat.

Bangóné Borbély Ildikó a Facebookon bocsánatot kért mindazoktól, akik megsértve érezték magukat.

A szocialisták szerint egy facbookos bocsánatkéréssel el is van intézve képviselőjük milliókat sértő kijelentése.

A Demokratikus koalíció szinte tudomást sem vesz az ügyről. Varju László szerint Bangóné a budapesti patkányhelyzetről beszélt, amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy miért emelkedett a Fidesz támogatottsága. Szerinte nem volt áthallásos a képviselő válasza.

Az LMP továbbra is vállalhatatlanak tarja Bangóné mondatait.

Bangóné Borbély Ildikónak az utóbbi időben többször felhívta a figyelmet magára. Tavaly év végén, amikor több ellenzéki képviselővel együtt az MTVA épületében éjszakázott - spontán akciót szervezett - véletlenül ezt élőben közvetítették a Facebookon.

De később Kunhalmi Ágnessel közösen súlyos helyesírási hibával demonstráltak a mentelmi bizottság ülése előtt. Sőt pár nappal később több ellenzéki politikussal kormányzati plakátokat festékszóróval rongáltak meg.

Hír TV - MTI