2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

A fellebbviteli főügyészség nem engedné szabadon a vitáját késsel elintéző hentest

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé annak a szarvasi férfinak a letartóztatása további fenntartását, akivel szemben a Gyulai Törvényszék előtt emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik eljárás.

  • A fellebbviteli főügyészség nem engedné szabadon a vitáját késsel elintéző hentest

A férfival szemben a Békés Megyei Főügyészség azért emelt vádat, mert 2019 nyarán, ittas állapotban, a kocsmai nézeteltérését egy magánál tartott késsel úgy kívánta rendezni, hogy gyomortájékon szúrta a pultos nő élettársát, aki a férfit rendre intette, miután az a további kiszolgálásának a megtagadását követően hangját felemelve méltatlankodott és fenyegetőzött.

A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A vádlott cselekménye öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető továbbá korábban erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már elítélték, ezért figyelemmel arra is, hogy a letartóztatása alatt a büntetés-végrehajtási intézet zárkájából szökést kísérelt meg, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll.

Esetében kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás további fenntartása mellett biztosíthatók az eljárás céljai. Az ügyészség indítványáról a Szegedi Ítélőtábla dönt. A vádlott büntetőjogi felelőssége tárgyában a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Merre tovább Franciaország?

Merre tovább Franciaország?

Soha nem látott mértékben tolódott jobbra a lakosság – Macron máris riadót fújt, „szélsőséges politikai fordulattal” riogat – írta meg a Mandiner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!