2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Facebookon toboroz Karácsony Gergely

Telefonos kampányolásra keres aktivistákat közösségi oldalán Karácsony Gergely. Pártja azt ígéri, hogy csak nyilvános adatbázisban fellelhető számokat tárcsáznak majd. A Fidesz szerint Karácsony Gergelynek inkább az aláírásgyűjtésével kapcsolatos adatvédelmi aggályokra kellene válaszolnia.

  • A Facebookon toboroz Karácsony Gergely

Néhány héttel ezelőtt anyagi támogatást kért követőitől az ellenzék főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán. Karácsony Gergely akkor azt mondta, hogy bár elsősorban lelkesedésből szeretne kampányolni, de a sikerhez pénz is kell.

A főpolgármester-jelölt legújabb videójában pedig már telefonos kampányolásra hívja a támogatóit. Olyan agitátorokat keres, akik meggyőzik a választókat, hogy a zuglói polgármesterének neve mellé tegyék a voksukat.

Karácsony Gergelytől azt akartuk megtudni, hogy hogy pontosan mi lesz a jelentkezők feladata, illetve, hogy a korábban kért adományokból befolyt összegből részesülnek-e. A főpolgármester-jelölt azonban – ígérete ellenére – csak a neki szimpatikus kérdésekre volt hajlandó válaszolni.

A Párbeszéd szóvivője azt állítja: csak a nyilvános adatbázisokban fellelhető telefonszámokat hívják majd fel.

Néhány nappal ezelőtt Puzsér Róbert adathalászattal vádolta meg Karácsony Gergelyt, amiért szerinte szükségtelenül sok ajánlóívet vett fel. A telefonos kampányt azonban nem tartja aggályosnak.

Karácsony Gergelynek telefonálgatás helyett tisztázni kellene a korábban felmerült adatvédelmi aggályokat - hangsúlyozta pénteken a Fidesz budapesti szóvivője. Zsigmond Barna Pál a zuglói polgármester korábbi, Nemzeti Múzeummal kapcsolatos tévedésére is utalt.

Remélem, hogy Karácsony Gergelynek sikerül olyan aktivistákat toborozni, akik ismerik Budapestet, és megmutatják Karácsony Gergelynek, hogy mi hol van a városban, illetve elvárjuk, hogy tisztázza azokat az aggályokat, amelyeket Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos fogalmazott meg a kampányával kapcsolatosan

- közölte.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke korábban aggályokat fogalmazott meg az ellenzéki főpolgármester-jelölt aláírásgyűjtésével kapcsolatban, Karácsony Gergely azonban azóta sem válaszolt a felmerült kérdésekre.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!