2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

A DK-s Hegedűs Andrea is elveszítheti a mentelmi jogát

Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett javaslatot rágalmazás miatt hétfői ülésén a mentelmi bizottság. A testület a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Fekete-Győr András mentelmi jogának a felfüggesztését is kérte az Országgyűléstől, amely már június­ban rendhagyó módon felfüggesztette Szabó Tímea mentelmi jogát. A Párbeszéd volt társelnöke rágalmazás és becsületsértés miatt felelhet.

  • A DK-s Hegedűs Andrea is elveszítheti a mentelmi jogát

A jelek szerint nem marad következmények nélkül a baloldali politikusok ámokfutása. A parlament mentelmi bizottsága hétfői ülésén a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogának felfüggesztésére tett javaslatot az Országgyűlésnek.

A Gyurcsány-párt képviselőjének kiadását a Miskolci Járásbíróság kérte rágalmazás vétsége miatt

– derül ki a testület honlapjáról. Eszerint társával Hegedűs 2020. június 5-én még önkormányzati képviselőként Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, ahol azt állította, hogy „a 2019. évi önkormányzati választási kampányban az A. Z. vezette polgármesteri hivatal és a K. Á. vezette Fidesz a város nyomdájából rendelt fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal a miskolci nyugdíjasok pénzéből vagy a város egy közalapítványából fizettek ki”.

A feljelentő álláspontja szerint Hegedűs Andrea és társa szándékosan, nagy nyilvánosság előtt valótlan, becsület csorbítására alkalmas tényt állítottak, híreszteltek.

A mentelmi bizottság hétfői ülésén a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Fekete-Győr András mentelmi jogának felfüggesztését is kérte az Országgyűléstől. Azt, hogy a Momentum bukott elnöke, illetve frakcióvezetője valóban átlépett egy határt, amit nem kellett volna, jól bizonyítja, hogy a döntést egyhangúlag hozta meg a testület – köztük Fekete-Győr párttársa, Tompos Márton Kristóf, az MSZP-s Komjáthi Imre, nem utolsósorban pedig Hegedűs Andrea, aki a bizottság alelnöke. Emlékezetes: Fekete-Győr András a 2018-as túlóratörvény elleni, a Kossuth téren tartott tüntetésen még 

a Momentum elnökeként dobálta meg a rendőröket füstgránáttal.

A mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány még júliusban érkezett az Országgyűléshez a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított közvádas ügyben. A parlament tavaszi ülésszaka szeptember 26-án kezdődik, a mentelmi bizottság javaslatairól ezután születik döntés.

Emlékezetes: az Országgyűlés júniusban 118 igen és 49 nem szavazattal, rendhagyó módon felfüggesztette Szabó Tímeának, a Párbeszéd korábbi társelnökének a mentelmi jogát.

Szabó ellen Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer egykori kormánypárti polgármestere tett feljelentést rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.

A botrányairól elhíresült párbeszédes politikus korábban azt állította egy Facebookon közzétett videóüzenetében: Búsról és az egész Fideszről megint kiderült, hogy ők azok, akik pedofil-bűncselekményt követnek el. Szabó kijelentette azt is: teljesen egyértelmű tehát, hogy Bús Balázs bűnrészes ebben a pedofil-bűncselekményben. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága – magánvádas ügyről lévén szó – a szokásoknak megfelelően azt javasolta a parlamentnek, hogy ne függessze fel Szabó mentelmi jogát. A Ház ezzel ellentétes döntése után Hargitai János azt hangsúlyozta: bár egyhangúlag elutasították a felfüggesztési indítványt, Szabó Tímea kijelentései olyan sértők a Fidesz közösségére, hogy a jövőben újra kellene gondolni ezt a gyakorlatot.

Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

A választókorú magyarok túlnyomó többsége, 83 százaléka elutasítja azt, hogy európai katonákat küldjenek egyes nyugati és magyarországi ellenzéki politikusok Ukrajnába – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!