2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

A diktatúra áldozataira emlékeztek

  • A diktatúra áldozataira emlékeztek

Gyertyagyújtással emlékeztek a totalitárius diktatúra áldozataira a Honvéd téri Gulag Emlékműnél.

A közigazgatási államtitkár az európai emléknap alkalmából arra emlékeztetett, hogy a kommunizmus és a nácizmus egy tőről fakad: mindkettő az erőszakot és a szabadságjogok elnyomását hirdeti.

Az 1939-ben Moszkvában megkötött Molotov–Ribbentrop-paktum aláírásának évfordulóját 2011-ben nyilvánították emléknappá.

Miközben tisztelettel fejet hajtunk az áldozatok előtt és kifejezzük a túlélők és a leszármazottak iránti együttérzésünket, a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja az emlékezésen túl arra hív bennünket, hogy bátran forduljunk egymás felé és fogjuk meg a gyakran kirekesztett és nehéz sorsú és szenvedő embertársaink kezét. A Teremtő adjon erőt, hogy az igaz értékeket szem előtt tartva tudjunk cselekedni akkor is, ha közöny, vagy éppen elutasítás nehezíti munkálkodásunkat - mondta Latorcai Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!