2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A Btk. módosításával válaszol a kormány az Ab határozatára

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosításával válaszol a kormány az Alkotmánybíróság keddi határozatára, amely április 30-i hatállyal megsemmisíti az önkényuralmi jelképek tiltására vonatkozó paragrafust.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Hír TV-nek azt mondta: a rendelkezésre álló két hónapban ki kell egészíteniük a jelenleg érvényes Btk.-t egy olyan paragrafussal, ami megfelel az Alkotmánybíróságnak is, de módosítaniuk kell a nyáron hatályba lépő új büntető törvénykönyvet is. Az ehhez szükséges előkészítő munkát már csütörtök reggel megkezdték a tárcánál.

„A feladat, amit az Alkotmánybíróság adott, az az, hogy lehetőség szerint minél hamarabb, jogalkotási szinten is megvalósítsuk azt a szabályozást, ami a taláros testület által szabott feltételeknek is eleget tesz – fogalmazott Navracsics Tibor, hozzátéve: – Ugyanakkor nem teszi lehetővé, hogy önkényuralmi jelképekkel masírozzanak Budapesten, legyen szó akár vörös csillagról, akár nyilaskeresztről, akár horogkeresztről.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!