2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

A Brüsszelben elért eredményeket bírálta az ellenzék

A kormány Brüsszelben elért eredményeit bírálta az ellenzék a parlamentben: Gyurcsány Ferenc vereségről beszélt, Jakab Péter pedig a miniszterelnököt sértegette. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: az ellenzék annak szurkolt, hogy sikeres legyen az ország függetlensége elleni támadás. A kormányfő az ellenzéki felszólalásokra úgy reagált: a baloldal feladná az ezeréves magyar államiságot.

  • A Brüsszelben elért eredményeket bírálta az ellenzék

"Az a jogállamisági mechanizmus, amivel kapcsolatban, vagy ami ellen Ön kézzel-lábbal harcolt, az egy fikarcnyit sem puhult."

A kormány múlt heti, Brüsszelben elért eredményeit kritizálta az ellenzék a parlamentben, a miniszterelnök felszólalása után. A Párbeszéd frakcióvezetője emellett a járvány elleni védekezést is bírálta, és azt állította, hogy későn és kevés intézkedést hozott a kormány.

Vereségről beszélt a DK frakcióvezetője is. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a fő vitában a miniszterelnöknek engednie kellett. A DK elnöke szerint ezzel egy olyan pénzügyi rendszer fog létrejönni, amellyel létrejöhet az európai egyesült államok.

A miniszterelnököt sértegette felszólalásában a Jobbik elnöke. Jakab Péter úgy vélte, Orbán Viktor ujjat akart húzni az Európai Unióval, de nem sikerült neki.

"Hirtelen Ön, egy hét alatt becsicskult. Ennyi történt miniszterelnök úr, nincs itt győzelmi menet, nincs itt diadalmenet, Ön izmozott egy sort, hangoskodott egy kicsit, aztán kapott egy pofont, és szépen elhallgatott. Ön egy ilyen ember, Ön egy gyáva ember, Brüsszelben is, és itthon is. Pontosan úgy vívta meg ezt a brüsszeli harcot, mint ahogy itthon háborút vív a vírussal szemben."

- mondta Jakab Péter.

"Komolyan mondom, hogy nincs még egy ország Európában, amely kormányának ilyen ellenzéke van. Hogy pestiesen szóljak, olyan csávók nincsenek is, mint maguk. Ezt komolyan mondom. Tehát rátámadnak hazánk szuverenitására, és annak szurkolnak, hogy ez sikerüljön."

Az ellenzék annak drukkolt, hogy sikeres legyen az ország szuverenitása elleni támadás - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. Kocsis Máté Tóth Bertalannak, az MSZP frakcióvezetője pedig azt üzente, szégyenkezni is külföldre jár, pedig itthon is megtehetné párttársai miatt.

"Ön elfelejtett szégyenkezni a kokainista párttársa miatt, elfelejtett szégyenkezni a cigicsempész párttársa miatt, az áramlopó társai miatt, és most legújabban elfelejtettek szégyenkezni a közös jelöltjük, azt ünnepelt sztárpolgármesterük, Baranyi Krisztina emelt díjas zsidózása miatt is. Ezek miatt elfelejtettek szégyenkezni!"

 

"Szerintem fontos, hogy Önök szerint mi történt Brüsszelben, és örülök hogy ezt meg is hallgathattam, de szerintem ennél még fontosabb, hogy mit gondol erről az Önök gazdája. Soros György megszólalt, és jelentem, a gazdi csalódott, és úgy látom, hogy sovány lesz a vacsora."

- reagált az ellenzéki politikusok felszólalásaira a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, hazánk előtt két jövőkép áll, az egyik baloldalé, amely feladná az ezeréves magyar államiságot, és csatlakozna az Európai Egyesült Államok létrehozásához.

"Vannak Önök, igen, képviselőtársaim, jobb sorsra érdemes valamikori jobbikosok is, akik nagy örömmel fognak felmenni egy olyan választási listára, és állítanak közös jelölteket, egy olyan politikai párttal, amely sosem csinált titkot abból - nemcsak az elmúlt 30 évben, zárórjel bezárva -, sosem csinált titkot abból, hogy a politikája középpontjában nem a magyar nemzet függetlenségének,és szuverenitásának a megőrzése áll, hanem valami más."

A kormányfő hangsúlyozta, ezzel szemben a kormánypártok azt szeretnék, hogy a magyar emberek gyermekei és unokái egy független, szuverén magyar állam örökösei lennének.

 

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!