2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

A botrányhős politikus is megméretteti magát a jövő évi főpolgármester-választáson + videó

Elindult a helyezkedés, egyre többen jelentik be hogy megmérettetnék magukat Budapest főpolgármesteri székéért. Karácsony Gergely már az év elején jelezte jövőbeli ambícióit, nem rég a Mi Hazánk Mozgalom is bejelentette: saját jelöltet indítanak. Most pedig a botrányairól elhíresült szegedi politikus Szabó Bálint állt ki azzal, hogy megméretettné magát Karácsony Gergely posztjáért.

  • A botrányhős politikus is megméretteti magát a jövő évi főpolgármester-választáson + videó

"2024. június 9-én, vasárnap, én magam is indulok Budapest főpolgármesterségéért" - jelentette be a botrányairól elhíresült Szabó Bálint.

A börtönből 220 nap után most szabadult politikus bejelentette: ő is elindul a jövő évi választáson, sőt, az ellenzék élére állna. Szabó szerint az ellenzékieknek olyan vezetőre van szükségük, akivel ha kimennek az utcára, akkor visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is.

Szabó Bálintot a Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt jogerősen másfél év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta.

Az ítélet szerint 2022. szeptember 21-én a képviselő a közlekedési szabályokat megszegve csatlakozott egy védett személyt szállító konvojhoz, majd erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök munkáját.

Nem ez volt az első botránya a szegedi politikusnak. Korábban azt állította, hogy elrabolták, és gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban az M43-as környékén találták meg. 2004-ben pedig azt hangoztatta, hogy megerőszakolták. Ekkor azonban bizonyíték hiányában megszüntették az eljárást.

Kevesebb mint egy év van hátra a jövő évi önkormányzati választásokig, és van olyan párt is, aki már jelezte: saját főpolgármester-jelöltet indít.

Nemrég jelentette be a Mi Hazánk Mozgalom, hogy Grundtner Andrást indítják a 2024-es választásokon. Toroczkai László szerint Grundtner Andrással szakmai vezetést kapna Budapest, miközben Karácsony Gergelyt életképtelennek tartja.

Közben karácsony Gergely egyenesen az ellenzék közös jelöltjeként tekint magára, annak ellenére, hogy ezt mások nyilvánosan még nem erősítették meg. Az ellenzék legerősebb pártjának tartott Demokratikus Koalíció még nem mondta ki a végszót arról, hogy kit támogatnak a főváros élére.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!